Prajitura cu branza reteta prajitura turnata

12.2KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Prajitura turnata cu branza face parte din acea categorie de retete in care le includ pe cele mai simplu de realizat prajituri. Faptul ca atat blatul cat si umplutura se coc in acelasi timp, face ca prajtura sa poate fi pregatita de oricine, chiar si de cel mai neexperimentat in ale bucatariei.

E sanatoasa, usoara si buna si …cam de nerefuzat.

Cautati sa folositi o branza cremoasa, din care sa nu se scurga prea mult zer.

prajitura turnata cu branza

loading...

 

Prajitura turnata cu branza
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Autor:
Tipul retetei: Desert
Portii/Bucati: 10
Ingrediente
  • 3 oua
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 14 linguri faina
  • ½ lingura praf de copt
  • putina sare
  • zahar vanilinat
  • Umplutura
  • 750 gr branza dulce de vaca
  • 4 oua
  • 7-8 linguri zahar (eu pun dupa gust)
  • putina sare
  • esenta de vanilie sau rom (dupa preferinte) - o lingurita
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • zahar vanilinat
  • putina sare
  • gris - 4-5 linguri
  • stafide- optional

 

 

prajitura-turnata-cu-branza

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza

Pregateste umplutura de branza.

Amesteca bine toate ingredientele cu exceptia grisului.

Adaugi grisul la final si omogenizezi.

Lasa deoparte pentru 20 de minute.

Preincalzeste cuptorul.

Mixeaza spuma ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, pana cand compozitia e cremoasa, fara cristale de zahar.

Adauga in fir subtire uleiul, mixand la viteza mica, apoi laptele.

Cerne faina impreuna cu sarea si praful de copt, apoi adauga peste compozitia de oua si omogenizeaza.

Tapeteaza o tava pentru prajituri cu hartie de copt – tava de 20cm/30cm

Imparte compozitia de blat in doua parti egale.

Toarna in tava prima parte, inclinand tava in toate partile incat aluatul sa se intinda uniform. Aluatul are consistenta putin mai legata decat cel de clatite.

Da tava la cuptor, pe treapta 2 si coace pentru 10-12 minute la 170 grade.

Scoate din cuptor, pune umplutura de branza lingura cu lingura, niveleaza usor, apoi tot lingura cu lingura si cat mai uniform pune compozitia de aluat ramasa.

Introdu tava inapoi in cuptor si mai coace pentru 30-35 minute sau pana cand prajitura e frumos rumena la suprafata. O tai doar cand s-a racit.

Optional pudreaza peste prajtura cu zahar pudra.

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

turnata cu branza

prajitura-turnata-cu-branza

prajitura-turnata-cu-branza

 

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: