Prajitura turnata cu branza face parte din acea categorie de retete in care le includ pe cele mai simplu de realizat prajituri. Faptul ca atat blatul cat si umplutura se coc in acelasi timp, face ca prajtura sa poate fi pregatita de oricine, chiar si de cel mai neexperimentat in ale bucatariei. E sanatoasa, usoara si buna si …cam de nerefuzat. Cautati sa folositi o branza cremoasa, din care sa nu se scurga prea mult zer.
Ingrediente prajitura turnata cu branza
- 3 oua
- 12 linguri ulei
- 12 linguri zahar
- 12 linguri lapte
- 14 linguri faina
- 1/2 lingura praf de copt
- putina sare
- zahar vanilinat
Pentru umplutura
- 750 gr branza dulce de vaca
- 4 oua
- 7-8 linguri zahar (eu pun dupa gust)
- esenta de vanilie sau rom (dupa preferinte) – o lingurita
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- zahar vanilinat
- putina sare
- gris – 4-5 linguri
- stafide- optional
Mod de preparare prajitura turnata cu branza
Pregateste umplutura de branza.
Amesteca bine toate ingredientele cu exceptia grisului.
Adaugi grisul la final si omogenizezi.
Lasa deoparte pentru 20 de minute.
Preincalzeste cuptorul.
Mixeaza spuma ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, pana cand compozitia e cremoasa, fara cristale de zahar.
Adauga in fir subtire uleiul, mixand la viteza mica, apoi laptele.
Cerne faina impreuna cu sarea si praful de copt, apoi adauga peste compozitia de oua si omogenizeaza.
Tapeteaza o tava pentru prajituri cu hartie de copt – tava de 20cm/30cm
Imparte compozitia de blat in doua parti egale.
Toarna in tava prima parte, inclinand tava in toate partile incat aluatul sa se intinda uniform. Aluatul are consistenta putin mai legata decat cel de clatite.
Da tava la cuptor, pe treapta 2 si coace pentru 10-12 minute la 170 grade.
Scoate din cuptor, pune umplutura de branza lingura cu lingura, niveleaza usor, apoi tot lingura cu lingura si cat mai uniform pune compozitia de aluat ramasa.
Introdu tava inapoi in cuptor si mai coace pentru 30-35 minute sau pana cand prajitura e frumos rumena la suprafata. O tai doar cand s-a racit.
Optional pudreaza peste prajtura cu zahar pudra.
Pregatita de Miorita Mihai
- 3 oua
- 12 linguri ulei
- 12 linguri zahar
- 12 linguri lapte
- 14 linguri faina
- ½ lingura praf de copt
- putina sare
- zahar vanilinat
- Umplutura
- 750 gr branza dulce de vaca
- 4 oua
- 7-8 linguri zahar (eu pun dupa gust)
- esenta de vanilie sau rom (dupa preferinte) - o lingurita
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- zahar vanilinat
- putina sare
- gris - 4-5 linguri
- stafide- optional
Ma gasesti si pe: Retete Papa Bun
Multumesc frumos pt retete