Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine

Detaliile fac diferenta, stiti, asa-i? :))

Dap, dulceata de afine face toti banii in tortul asta :). Odata ce Danut mi-a cerut reteta sa faca si el copiilor lui cand ii va avea :)), Monicuta a papat cu pofta desi ea pana acum a refuzat crema de zahar ars iar sotu mi-a zis un saru’mana clar si raspicat! :)), cred ca nu afirm degeaba, asa-i?

V-am convins?

Daca nu eu, poate poza 😉

tort

Ingrediente Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine

  • Crema
  • 14 linguri zahar
  • 1l lapte
  • 8 oua
  • vanilie
  • o lingura faina
  • Blat
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina cernuta
  • 1/2 lingurita praf de copt

in plus

  • 4 linguri dulceata de afine
  • optional – frisca sau crema de vanilie pentru ornat

Sursa de inspiratie

tort4[preparare title=”Mod de preparare Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine”]

  1. Fierbeti laptele  si  lasat sa se racoreasca, apoi puneti vanilia
  2. Ouale le bateti cu  8 linguri de zahar, apoi adaugati faina si treptat laptele racit, amestecand usor.
  3. Intr-o cratita cu diametrul de 20 cm puneti la caramelizat cele 6 linguri de zahar ramase, fara insa a lasa sa se arda.
  4. Cand zaharul s-a topit invartiti caramelul pe fundul vasului urcand usor pe peretii laterali.
  5. In vasul cu caramel turnati amestecul de lapte si oua si dati la cuptorul preincalzit, pe baie de apa (cratita o puneti intr-o alta cratita cu apa) pentru cca 30-40 minute. Crema trebuie sa fie bine inchegata.
  6. Intre timp mixati spuma albusurile pentru blat dupa ce in prealabil le-ati separat de galbenusuri.
  7. Adaugati treptat zaharul mixand pana nu se mai simt deloc cristale.
  8. Adaugati galbenusurile, faina cernuta si praful de copt si omogenizati usor.
  9. Scoateti vasul cu crema de la cuptor, intindeti dulceata de afine peste crema, apoi compozitia pentru blat.Nivelati usor si reintroduceti vasul in cuptor pana ce blatul trece testul cu scobitoarea.
  10. Lasati sa se raceasca complet apoi bagati la frigider. Eu l-am lasat peste noapte, daca va grabiti sunt suficiente si 3-4 ore.
  11. Puneti un platou deasupra vasului si cu  o miscare ferma rasturnati tortul pe platou. Crema va fi partea superioara iar blatul de la baza se va insiropa cu siropul lasat de crema.
  12. Ornati….sau nu :))). Este grozav de bun si-asa!
  13. Eu am facut o budinca de vanilie din 2 oua ( 2 oua, 200 ml lapte, o lingura faina, 2 linguri zahar si vanilie) pe care am amestecat-o cu 3 linguri de frisca de casa, batuta, apoi am intins-o neglijent :))) peste tort.
  14. Prea bun! Prea ca la tara!

[/preparare]

tort3

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Uuuuuuuuu , ce-mi place … am retinut-o chiar daca eu n-am voie sa ma ating de ea 🙁

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Reteta hribi cu smantana

Reteta hribi cu smantana

Reteta la care ii rog pe ai mei sa incuie usa :))) pentru ca nu, nu vreau sa impart cu nimeni, mai nu le-as da nici lor :))) Am facut reteta de hribi cu smantana […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de  desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email