Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine

Detaliile fac diferenta, stiti, asa-i? :))

Dap, dulceata de afine face toti banii in tortul asta :). Odata ce Danut mi-a cerut reteta sa faca si el copiilor lui cand ii va avea :)), Monicuta a papat cu pofta desi ea pana acum a refuzat crema de zahar ars iar sotu mi-a zis un saru’mana clar si raspicat! :)), cred ca nu afirm degeaba, asa-i?

V-am convins?

Daca nu eu, poate poza 😉

tort

Ingrediente Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine

  • Crema
  • 14 linguri zahar
  • 1l lapte
  • 8 oua
  • vanilie
  • o lingura faina
  • Blat
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina cernuta
  • 1/2 lingurita praf de copt

in plus

  • 4 linguri dulceata de afine
  • optional – frisca sau crema de vanilie pentru ornat

Sursa de inspiratie

tort4[preparare title=”Mod de preparare Tort cu crema de zahar ars si dulceata de afine”]

Conde
  1. Fierbeti laptele  si  lasat sa se racoreasca, apoi puneti vanilia
  2. Ouale le bateti cu  8 linguri de zahar, apoi adaugati faina si treptat laptele racit, amestecand usor.
  3. Intr-o cratita cu diametrul de 20 cm puneti la caramelizat cele 6 linguri de zahar ramase, fara insa a lasa sa se arda.
  4. Cand zaharul s-a topit invartiti caramelul pe fundul vasului urcand usor pe peretii laterali.
  5. In vasul cu caramel turnati amestecul de lapte si oua si dati la cuptorul preincalzit, pe baie de apa (cratita o puneti intr-o alta cratita cu apa) pentru cca 30-40 minute. Crema trebuie sa fie bine inchegata.
  6. Intre timp mixati spuma albusurile pentru blat dupa ce in prealabil le-ati separat de galbenusuri.
  7. Adaugati treptat zaharul mixand pana nu se mai simt deloc cristale.
  8. Adaugati galbenusurile, faina cernuta si praful de copt si omogenizati usor.
  9. Scoateti vasul cu crema de la cuptor, intindeti dulceata de afine peste crema, apoi compozitia pentru blat.Nivelati usor si reintroduceti vasul in cuptor pana ce blatul trece testul cu scobitoarea.
  10. Lasati sa se raceasca complet apoi bagati la frigider. Eu l-am lasat peste noapte, daca va grabiti sunt suficiente si 3-4 ore.
  11. Puneti un platou deasupra vasului si cu  o miscare ferma rasturnati tortul pe platou. Crema va fi partea superioara iar blatul de la baza se va insiropa cu siropul lasat de crema.
  12. Ornati….sau nu :))). Este grozav de bun si-asa!
  13. Eu am facut o budinca de vanilie din 2 oua ( 2 oua, 200 ml lapte, o lingura faina, 2 linguri zahar si vanilie) pe care am amestecat-o cu 3 linguri de frisca de casa, batuta, apoi am intins-o neglijent :))) peste tort.
  14. Prea bun! Prea ca la tara!

[/preparare]

tort3

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Un comentariu


  1. Uuuuuuuuu , ce-mi place … am retinut-o chiar daca eu n-am voie sa ma ating de ea 🙁

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]