Un pranz pe cinste!
Un rasol afumat pe care nu prea vrei sa-l imparti cu nimeni :P, sau hai…cu familia cel mult :))))
Deci daca ai un rasol afumat si nu stii ce sa faci cu el, te-nvat eu. Nu voi complica prea mult reteta. Cand spui rasol afumat, deja ai zis ceva bun 😛
- un rasol afumat dezosat (800-900 g)
- 7-8 cartofi
- sos de soia
- sare
- piper
- ulei
- boia de ardei iute
- cativa catei de usturoi
- foi de dafin
[/ingredients]
- Spala rasolul sub un jet de apa rece.
- Pune-l la fiert intr–un vas cu apa in care ai pus cateva foi de dafin.
- Fierbe-l timp de 35-40 minute (din momentul in care a dat in clocot).
- Scoate-l si lasa-l la scurs.
- Curata cartofii si taie-i cubulete.
- Pune-i intr-un bol si stropeste-i bine cu sos de soia, presara boia de ardei (iute sau dulce; nu multa) si toarna 40 ml ulei. Amesteca bine si vezi daca mai e nevoie sa pui sare.
- Pregateste o tava pentru cuptor, aseaza rasolul si pune in jurul lui cartofii. Cu seama ramasa in bol unge rasolul. Cresteaza-l in cateva locuri si introdu felii de usturoi. Pune 2-3 catei de usturoi si printre cartofi.
- Toarna 50 ml apa.
- Acopera tava cu folie de aluminiu si introdu-o in cuptorul preincalzit, la 190-200 grade, pentru o ora.
- Scoate folia, muta tava pe gratarul superior si mai lasa la cuptor pana ce atat rasolul cat si cartofii sunt usor rumenite.
- N-aveti idee ce gust bun au si cartofii :x.
- Feliaza rasolul si serveste-l cu cartofi si muraturi sau iaurt.
- Pofta buna!
[/preparare]
Si aspectos si gustos!
Medi, mereu cand postez ceva cu carne ma gandesc la George :))))
El ma intreaba des daca numa dulciuri am :)))))))
Tare bine arata!
Multumesc, fata draga!
Da’ ce pofta mi se face uitandu-ma la el! :))
Foarte tare acest site.. cu foarte multe retete culinare delicioase . Multumim administratorului.