Cand copiii vor sa posteasca e cam greut sa le dau zi de zi mancare care sa le si placa.
Dupa cum v-am scris, cu reteta de conopida nu am avut succes :)), dar nu acelasi lucru il pot zice cu aceasta mancare de cartofi.
A placut atat lor cat si sotului, ca si garnitura alaturi de snitele.
Simpla, cu foarte putine ingrediente, usor de preparat, buna si de post 🙂
- 10 cartofi
- 2 morcovi marisori
- o cutie 400 gr. mazare fiarta
- 30 ml ulei
- 3 catei usturoi
- o lingurita delikat (de preferat facut in casa)
- sare
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Mancare de cartofi cu mazare si morcov”]
- Curata, spala si taie cartofii in patru.
- Curata si spala morcovul apoi feliaza-l.
- Intr-un vas cu fund dublu (in cazul meu mult iubitul vas de tuci) incinge uleiul.
- Cand s-a infierbantat bine pune morcovul feliat.
- Lasa un minut, amesteca apoi adauga cartofii scursi bine de apa.
- Mai lasa doua minute, amestecand dupa un minut, adauga o cana cu apa si pune capac peste vas.
- Redu flacara argazului la cea mai mica treapta si lasa la fiert. Amesteca cand iti mai amintesti 😀 avand grija ca-n vas sa nu scada apa complet, sa fie mereu de cel putin doua degete. Daca e cazul mai adauga cate putina apa.
- Cand intra furculita in legume adauga delikatul si lasa la fiert in continuare.
- Cand legumele sunt bine fierte si la amestecare cartofii se farma usor, adauga usturoiul curatat si tocat marunt , marunt, mazarea, si potriveste gustul de sare.
- Omogenizeaza amestecand usor si mai lasa doua minute pe foc.
- Serveste cald, cu rosii si turtite taranesti.
[/directions]