Pulpe dezosate in sos de iaurt - Rețete Papa Bun

Pulpe dezosate in sos de iaurt

2KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Astazi pregatim impreuna Pulpe dezosate in sos de iaurt, la tigaie – o reteta extrem de gustoasa si rapida!

Eu dictez, voi pregatiti :))

Sosul in care am marinat da un gust delicios si fragezeste atat de bine carnea, de se topeste in gura, iar tigaia (de care sunt indragostita si-o folosesc zilnic! ) m-a ajutat sa le pregatesc rapid (nici nu-mi venea sa cred ca-s gata), sa nu murdaresc mai deloc aragazul si, comparativ cu alte tigai, nu mi-a lipit pielea carnii pe fundul tigaii incat sa pierd eu fix ce-i mai bun :)).

O recomand din suflet!

pulpe-dezosate-la-tigaieIngrediente Pulpe dezosate, in sos de iaurt”

  • 5 pulpe de pui dezosate
  • 250 ml iaurt gras
  • o lingurita boia de ardei
  • o jumatate lingurita salvie
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • 4-5 catei usturoi
  • 40 ml ulei

 

Pulpe dezosate in sos de iaurtMod de preparare Pulpe dezosate, in sos de iaurt

Pregateste intr-un bol marinada, amestecand toate ingredientele, cu exceptia sarii si usturoiului.

Pune pulpele in marinada, amesteca sa le “imbraci” bine, acopera bolul si da-l la rece pentru doua ore. Il poti pregati si cu o zi inainte. Cum vrei 😉

Pregateste o tigaie buna (Regis Stone, bineinteles :)) ), toarna uleiul si lasa sa se infierbante bine.

Pune pulpele cu tot cu sos.

Pune capacul peste tigaie, da focul la mediu si lasa timp de 15-20 minute.

Ridica capacul (ce-mi place ca nu se infierbanta manerul!) si invarte pulpele pe cealalta parte. Curata usturoiul, feliaza-l si pune-l in sos. Gusta si vezi daca mai trebuie sare.

Lasa 10 minute cu capac apoi ia capacul si lasa sa scada sosul si sa se ingroase. Nu va dura mai mult de 10 minute. Nu va fi mult sos, asa…cam de-un deget.

Asa rapid? Da! Asa rapid! :))

Da’ cat de bun! Nu va pot descrie.

Acu’…ca pregatiti orez, piure sau mamaliguta, asta decideti voi 😉

Pofta buna!

1

2

Pulpe dezosate in sos de iaurt4Pulpe dezosate in sos de iaurt
Avantajele tigailor Regis Stone:

• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns