Tort cu visine - Rețete Papa Bun

Tort cu visine

1.47KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Alessia m-a provocat :))
Dar mi-a dat o provocare dulce, dulce-acrisoara c-o puternica aroma de fructe.
Si ce-i mai bun si mai bun in luna asta decat un tort cu visine?
Ei, hai ca stiu ca o sa ziceti altceva dar cum altfel puteam io lauda tortul asta simplu si bun a carui reteta mi-a dat-o Alessia?

Ingrediente
500-600 gr visine + 5 linguri zahar + zahar vanilat
6 oua
8 linguri zahar
8 linguri faina
2 linguri ulei
un vf. cutit sare

frisca pentru ornat (optional)- e bun si fara, daca nu aveti

Mod de preparare
Deci, Alessia, a zis sa fac asa:
Sa tapetez un vas cu ceolofan.
Eu nu l-am tapetat, asa! :)))
Eu am un vas nou de la Delimano care are nik-name-ul @vas minune” :))). Po’ sa faci orice in el ca nu se prinde.
Asa ca am curatat visinele de samburi, asta dupa ce le spalasem si le-am lasat la scurs.
Am pus pe fundul vasului visinele curatate, am presarat deasupra cele 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si m-am apucat de blat.

Am separat albusul de galbenus.
Am batut spuma albusurile cu un praf de sare apoi am inceput sa adaug treptat zaharul, lingura cu lingura batand pana s-a diluat.
Am adaugat galbenusurile si faina si am amestecat usor, usor.
Cand erau aproape omogenizate am adaugat uleiul.

Am turnat deasupra visinelor.
Am bagat in cuptorul preincalzit si am copt pentru 35 minute la aprox 165 grade. (faceti proba cu scobitoarea)

Am scos si am lasat sa se raceasca.
Alessia zice 10-12 ore, eu mai mult de 2 nu am avut rabdare :)) si nu voi avea niciodata :)).

Am pus un platou deasupra vasului si cu o miscare ferma am rasturnat.

Am mixat smantana cu zahar si cu frisca obtinuta am facut un decor simplu , asa mine :))).

ps. Alessia zice sa tapetati vasul cu ceolofan , ca nu se intampla nimic; eu ziC ca as umezi vasul si as lipi hartie pentru copt.

Nu stiu cum o fi mai bine, eu iubesc vasul asta Delimano :D.

Si cratita Delimano:
Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

39 de comentarii

Lasă un răspuns