Fara dificultate, fara ingrediente scumpe, perfecta atat pentru adulti cat si pentru copii, prajitura turnata cu branza de vaci poate fi servita dimineata, alaturi de-o cana cu lapte sau ca desert.
Prajitura aceasta de casa poate fi facuta si de incepatori. Cu siguranta le va iesi bine 🙂
Prajitura turnata cu branza de vaci
Blat tava de 22/32 cm
- 3 oua
- 200 g zahar
- 280 g faina
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 1/2 plic praf de copt
- putina sare
- un plic zahar vanilat
Crema de branza
- 600 g branza de vaci (eu am folosit Pilos)
- 3 oua
- 7 linguri zahar
- 4-5 linguri gris
- o lingurita coaja rasa lamaie
- un plic zahar vanilat
- putina sare
- o lingura zeama lamaie
Mod de preparare Prajitura turnata cu branza de vaci
Pregateste branza amestecand bine-bine toate ingredientele.
Las-o deoparte si ocupa-te de blat.
Preincalzeste cuptorul la 175 grade.
Mixeaza ouale impreuna cu zaharul vanilat, sarea si zaharul, timp de 5 minute.
In amestec ar trebui sa nu se mai simta cristale de zahar, sa fie crescut in volum si cremos.
Adauga in fir subtire uleiul, mixand la viteza mica pana la incorporare, apoi laptele.
La final incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amesteca usor.
Pregateste o tava pe care o tapetezi cu hartie pentru copt.
Toarna compozitia si niveleaza usor.
Deasupra pune lingura cu lingura crema de branza si niveleaza usor-usor, fara sa amesteci compozitiile.
Da tava la cuptor si coace pe treapta 2, pentru 35-40 minute (suprafata prajiturii trebuie sa fie ferma, legata), apoi muta tava pe treapta 3 si coace pana cand prajitura se rumeneste.
Optional o pudrezi cu zahar pudra vanilinat.
Buna si calda si rece.
nota
- daca doriti ca prajitura sa fie cu 2 foi si crema de branza la mijloc, puneti in tava doar jumatate din aluat, dati la cuptor 12 minute, scoateti, puneti crema de branza, deasupra restul de aluat si reintroduceti in cuptor pana ce prajitura se rumeneste frumos.
Pe facebook ma gasesti la – RETETE PAPA BUN