Din nou o prajitura cu cocos votata in unanimitate pentru o functie importanta in „top prajituri bune” – Prajitura Bounty
Copiilor le-a placut in special, iubesc amandoi cocosul, si-am obtinut in plus satisfactia ca putem renunta la produsele Bounty cumparate.
Voi incerca si batoanele Bounty, ca tot am vazut reteta pe multe bloguri 🙂
„Ingrediente Prajitura Bounty


Blat Prajitura cu cocos
- 3 oua
- 3 linguri lapte
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 200 gr faina
- 2 linguri cacao
- o lingurita praf de copt
Crema de cocos
- 300 ml lapte
- 3 linguri rase gris
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 100 gr nuca de cocos
Sirop
- 3 linguri zahar
- 100 ml lapte
Glazura
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 5 linguri lapte
- 50 gr unt
Mod de preparare Prajitura Bounty
Blat Prajitura cu cocos
- Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma.
- Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
- Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste oua, alternand cu adaugarea laptelui, mixand in continuu la cea mai mica viteza a mixerului.
- Omogenizeaza, intinde compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si coace blatul la foc mic pana devine neted la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
- Lasa-l la racit.
Sirop
- Caramelizeaza zaharul si stinge adaugand laptele. Mai lasa pe foc pana se dilueaza caramelul, avand grija sa nu dai laptele in foc.
- Siropul rece il torni, lingura cu lingura, peste blatul pe care in prealabil l-ai intepat pe ici colo c-o furculita pentru a absorbi tot siropul.
Crema de cocos
- Pune laptele rece la foc impreuna cu zaharul, untul si cele 3 linguri de gris.
- Amesteca pana da in clocot, mai lasa 3 minute amestecand incontinuu .
- Ia de pe foc si adauga nuca de cocos, toata o data. Omogenizeaza si intinde crema calda peste prajitura. Niveleaza cat poti de bine.
Glazura
- Omogenizeaza toate ingredientele pentru glazura punandu-le intr-un ibric, la foc mic si amestecand incontinuu.
- Toarna glazura peste crema rece, niveleaza si da tava la frigider pentru o ora.
Portioneaza cu un cutit ascutit.
Edit:11.05.2016
De data asta am schimbat cantitatile desi am respectat reteta.
Blat (tava 23/27)
- 4 oua
- 100 g zahar brun
- 125 g unt
- 180 g faina
- 2 linguri cacao
- 2 lingurite praf copt
- 7 linguri lapte
Crema
- 450 ml lapte
- 4 linguri si 1/2 gris
- 150 g unt
- 100 g zahar
- 100 g nuca cocos
Siropul si glazura le-am facut la fel ca prima data.
Of ce pacat ca astazi fiind 1 Mai nu se lucreaza la posta si nu-mi poti trimite pachet 🙁 :))
Excelent arata! Pup :-*
:)))) ca de altfel…acu plecam ..:)))))
Arata grozav prajitura ta, iar combinatia ciocolata+cocos e fantastic de buna 🙂
Da, ne place si noua mult de tot!
Foarte buna!!
Buna ziua!
Daca te rog, imi dai si mie cateva portii?
Pllsss, baby! Iti cant ceva :))))
bunaaa
Ce faina e! Presimt ca o sa fac ca tare-mi place cocosul si inca mai am ciocolata…..de la Pasti! Pupici!
Hello again,
Unde sunt portiile mele, baby? Vrei sa ma faci sa cry… :))))
Vezi poate uiti ceva in cuptor :))))
Foarte bine arata ! 🙂