Prajitura Bounty

1.75KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Din nou o prajitura cu cocos votata in unanimitate pentru o functie importanta in “top prajituri bune” – Prajitura Bounty

Copiilor le-a placut in special, iubesc amandoi cocosul, si-am obtinut in plus satisfactia ca putem renunta la produsele Bounty cumparate.

Voi incerca si batoanele Bounty, ca tot am vazut reteta pe multe bloguri 🙂

 

prajitura-bounty

loading...

“Ingrediente Prajitura Bounty

prajitura-bounty
prajitura-bounty

Blat Prajitura cu cocos

  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt

Crema de cocos

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase gris
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos

Sirop

  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte

Glazura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • 50 gr unt

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare Prajitura Bounty”]

Blat Prajitura cu cocos

  1. Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma.
  2. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
  3. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste oua, alternand cu adaugarea laptelui, mixand in continuu la cea mai mica viteza a mixerului.
  4. Omogenizeaza, intinde compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si coace blatul la foc mic pana devine neted la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
  5. Lasa-l la racit.

Sirop

  1. Caramelizeaza zaharul si stinge adaugand laptele. Mai lasa pe foc pana se dilueaza caramelul, avand grija sa nu dai laptele in foc.
  2. Siropul rece il torni, lingura cu lingura, peste blatul pe care in prealabil l-ai intepat pe ici colo c-o furculita pentru a absorbi tot siropul.

Crema de cocos

  1. Pune laptele rece la foc impreuna cu zaharul, untul  si cele 3 linguri de gris.
  2. Amesteca pana da in clocot, mai lasa 3 minute amestecand incontinuu .
  3. Ia de pe foc si adauga nuca de cocos, toata o data. Omogenizeaza si intinde crema calda peste prajitura. Niveleaza cat poti de bine.

Glazura

  1. Omogenizeaza toate ingredientele pentru glazura punandu-le intr-un ibric, la foc mic si amestecand incontinuu.
  2. Toarna glazura peste crema rece, niveleaza si da tava la frigider pentru o ora.

Portioneaza cu un cutit ascutit.

Sursa de inspiratie.

[/directions]

Edit:11.05.2016

De data asta am schimbat cantitatile desi am respectat reteta.

Blat (tava 23/27)

  • 4 oua
  • 100 g zahar brun
  • 125 g unt
  • 180 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf copt
  • 7 linguri lapte

Crema

  • 450 ml lapte
  • 4 linguri si 1/2 gris
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca cocos

Siropul si glazura le-am facut la fel ca prima data.

prajitura-bounty

prajitura-bounty-2

prajitura-bounty-3

prajitura-bounty-4

prajitura-bounty-5

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

11 comentarii

Lasă un răspuns