mnb

Reteta ciocolata de casa

4.38KVizualizări
0
(0)

Am mai facut eu retete de ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata!

Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar apoi mi-am zis sa-ncerc reteta de pe cutie :)), si bine am facut.

Unii pun mai putin de 500 g zahar la 500 g lapte praf, mie imi place sa fie dulce, sa simt ca e ciocolata! 🙂

Daca puneti la socoteala adaosul Sano Vita – caju, migdale si goji, completarea gustului a fost perfecta!

Reteta ciocolata de casa

Ingrediente ciocolata de casa

500 g zahar

500 g lapte praf Raraul

200 ml apa

o lingurita zeama de lamaie (eu pun uneori si zeama de la jumatate de lamaie si iese grozav de buna!)

1/2 sticluta esenta Rom

4 linguri cacao de buna calitate

200 g unt cu 82% grasime

Sano Vita – caju, migdale si goji – cat vreti voi, nu strica cu nimic, insa trebuie totusi pastrata o limita sa nu o „umpleti” prea tare. Eu am pus direct din punga, nu am cantarit.

Reteta ciocolata de casa

 

 

Reteta ciocolata de casa

In primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua.
Adaugati fuctele uscate si nucile caju si amestecati.
Pregatiti siropul.

Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se imprieteneasca 5 minute.

Puneti vasul la foc mic pe aragaz.

Lasati sa fiarba la foc mic.

Peste aproximativ 10-12 minute luati din sirop si faceti proba picaturii – luati sirop intr-o lingurita, lasati-l sa se preliga inapoi in vas, iar ultimele picaturi de pe lingurita lasati-le sa se scurga intr-o cescuta in care ati pus apa rece.

Daca picatura de sirop se imprastie in apa, siropul mai trebuie fiert, mai lasati si mai testati putin mai incolo, daca picatura ramane vizibila pe fundul cestii, siropul e gata. Nu este neaparat ca picatura sa aiba forma rotunda, e ok si daca e usor „lunguiata” :))

Adaugati zeama de lamaie, esenta si opriti focul.

Taiati untul cubulete si-l puneti in siropul fierbinte.

Il lasati sa se inmoaie bine, apoi omogenizati usor.

Turnati 2/3 din sirop peste amestecul cu lapte praf si amestecati energic.

Adaugati si restul de sirop si omogenizati bine.

In tava unsa bine, bine! cu unt (eu am folosit tava de 22/22 cm, dar puteti folosi si putin mai marisoara, va iesi mai subtire decat a mea) turnati ciocolata calduta, presarati goji si scuturati bine tava sa se aseze uniform ciocolata.

Dati tava la frigider pentru cateva ore – cel mai bine peste noapte,  portionati cu un cutit subtire, zimtat, sa se taie frumos nucile caju, apoi desprindeti usor de tava (eu m-am folosit tot de cutit).

Cat e de buna? Numa’ eu stiu! Si voi, dupa ce testati reteta de ciocolata de casa 😉

Ciocolata de casa

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

4 comentarii

Lasă un răspuns

twelve − two =