O finete de chec, cu aroma delicata si textura minunata! – Chec cu lamaie
- 8 oua
- 200 g zahar
- 300 g faina alba
- 8 g praf de copt
- ½ lingurita sare
- 70 ml ulei
- 60 ml zeama de lamaie
- o lingurita coaja de lamaie
Mod preparare chec cu lamaie
Preincalzeste cuptorul la 175 grade.
Separa albusurile de galbenusuri.
Imparte sarea in cele doua boluri.
Mixeaza albusurile spuma, apoi adauga, treptat, zaharul.
Opreste-te cand amestecul e ferm si lucios.
In vasul cu galbenusurile amesteca bine si adauga, treptat, uleiul, putin cate putin.
La final pune zeama de lamaie si omogenizeaza.
Adauga totul in bolul cu albusuri si amesteca de jos in sus, cu miscari usoare.
Cerne deasupra faina amestecata cu praful de copt si pune si coaja rasa.
In timp ce misti circular, usor, bolul, trece cu lingura de jos in sus pana ce incorporezi toata faina si amestecul e omogen.
Pregateste doua tavi de chec si tapeteaza-le cu hartie pentru copt.
Imparte compozitia pentru chec cu lamaie egal in cele doua tavi,
Introdu tavile pe a doua treapta, de jos in sus si coace la 175 grade pentru 35 -40 minute.
Checurile trebuie sa fie usor rumene si sa treaca testul cu scobitoarea. La mine a durat exact 35 minute, dar depinde de cuptorul fiecaruia.
Scoti din coptor, lasi 4-5 minute, apoi le scoti din tava si le lasi pana se racesc. Desprinzi hartia si poti felia.
- NOTA. Doar daca! preferi checul mai dulce, poti pune si 250 g zahar in loc de 200 g.
Preluare reteta – @Alina Cuisine