In reteta asta de desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din meniul nostru, alaturi de alte produse comercializate sub acelasi brand, si un produs indispensabil de bucatarie – bun la toate!
Nimic altceva nu am avut la indemana in timpul prepararii, decat acest blender ProMix, care, alaturi de accesoriile din dotare, m-a ajutat in realizarea pasilor retetei.
Un blender util cu care puteti toca, mixa, pasa, printr-o simpla schimbare a accesoriului.
Daca-l achizitionati si voi online, de pe link-ul de mai sus, introduceti codul super-alimente si beneficiati de 30% reducere – valabil pana la 31.12.2018
Mentionez inca de la inceputul retetei, faptul ca acest cheesecake necesita destul de mult timp pana la portionare. Neavand in compozitie faina sau amidon, racirea lenta si completa face cu atat mai legat si mai cremos cheesecake-ul.
Nu incercati sa-l taiati cald!
Din cauza caramelului cu care-am ornat, nu am reusit sa tai felii perfecte, „fugea” cutitul pe caramel, de asta voua va recomand sa alegeti altceva pentru decor – aveline de frisca, glazura de ciocolata sau si mai simplu, il pudrati cu cacao 🙂
Ingrediente
- 150 g fursecuri cu bucatele de ciocolata
- 50 g unt
Crema
- 2o0 g crema de branza Philadeplphia (nu branza de vaci! e prea zeroasa si are si alt gust)
- 200 ml smantana cu 20% grasime
- 200 g zahar brut Sano Vita
- 100 g ciocolata cu continut mare de cacao
- 2 oua mari
- 30 g cacao
- o lingurita esenta vanilie
- merisoare
- caju
- migdale
Decor
Glazura de ciocolata/cacao/frisca/
Mod de preparare Cheesecake de ciocolata
Incepi cu pregatirea crustei.
Pregatesti blenderul vertical ProMix Philips si bolul pentru tocare.
Pui in bol biscuitii si mixezi pana se maruntesc.
In pui intr-un bol si torni untul topit.Amesteci cu o lingura pana la omogenizare.
Pregatesti o forma de tort cu diametrul de 18 cm, o tapetezi pe fund cu hartie pentru copt si intinzi pasta de biscuiti uniform.
Lasi deoparte si pregatesti crema.
Pui intr-un bol crema de branza si smantana si montezi la blender accesoriul pentru pasat. Introduci in bol si omogenizezi continutul.
Scoti accesoriul de pasare si montezi accesoriul de mixare.
Pui zaharul, cacaua si mixezi bine.
Incorporezi ciocolata topita, vanilia si ouale, pe rand.
In final incorporezi migdalele si caju, pe care le-ai tocat partial in prealabil, si merisoarele, intregi.
Amesteci usor.
Torni compozitia peste crusta de biscuiti.
Imbraci tava in folie alimentara pe exterior, pentru siguranta (vei coace in baie de apa cheesecake-ul).
Introduci tava cu Cheesecake de ciocolata intr-o alta, mai mare, apoi torni apa fierbinte in tava mare si introduci cu totul la cuptor (in cuptorul preincalzit).
Coci cheesecake-ul la 175 grade pentru aproximativ 45-50 minute.
La inceput vei vedea ca se va ridica pe laterale si incet incet toata suprafata va fi uniforma. Lasi sa se raceasca complet si transferi tava la frigider pentru 4-5 ore, dar cel mai bine peste noapte!
Dupa racire treci usor cu cutitul pe langa cheesecake si extragi inelul.
Ornezi dupa preferinta si feliezi 😉