Nu, nu incerc sa conving pe nimeni sa incerce prajitura Krem a la Krem. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei.
Ca reusesc uneori si sa va inspir, asta e un mare plus pentru mine pentru care va multumesc!
Prajitura de azi eu as numi-o – „prajitura compromis” :)))
De ce? Ca are prafuri la plic si-mi amintesc de vorba unei invatatoare dragi – nimic din ce e in punga care fosneste nu e bun :)) Cam asa e in cea mai mare parte.
Dar e atat de buna! Si-o pregatesc, cred, o data pe an. Echilibrul e cheia in toate. Cu moderatie, cu limita, ocazional, nimic nu iti poate face rau iremediabil.
Orice comentariu acuzator va fi ignorat/sters. Daca nu va place, mergeti mai departe si alegeti din imens internetul exact prajitura si ingredientele care va plac voua.
![prajitura krem a la krem](https://retetepapabun.ro/wp-content/uploads/2019/01/DSC_0110.jpg)
Ingrediente prajitura Krem a la Krem
Blat
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- un plic crema de ciocolata care se prepara la rece (Dr Oetker folosesc eu)
- o lingurita praf de copt
- un varf cutit sare
Crema
- un plic crema de vanilie care se prepara la rece
- 150 ml lapte rece
- 250 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
- o lingura cu varf zahar pudra
- un plic zahar vanilinat
Glazura
- 100 g ciocolata cu lapte
- 40 g unt gras
- 40 ml smantana lichida
- optional – ornamente de ciocolata
Mod de preparare prajitura Krem a la Krem
Separi galbenusurile de albus. Bati/mixezi spuma albusurile cu putina sare, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si continutul plicului de crema, praful de copt, omogenizezi amestecand usor de jos in sus.
Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie pentru copt (tava de 20/30 cm) si bagi la cuptor la foc mediu – 175 grade – pentru aproximativ 25 minute. Lasi la racit blatul pe un gratar .
Crema
Pui totul in vas si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara. Trebuie sa devina o crema legata bine.
Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi.
Bagi la frigider.
Scoti tava si torni glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic, racita in prealabil.
Presari ornamente de ciocolata.
O lasi la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
O portionezi cu un cutit cu lama subtire pe care-l stergi cu carpa umeda dupa fiecare taiere.
Mai, e delicioasa!
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
Mie-mi place, iaca na!
Pe mine nu tre’ sa ma convingi! :))))
:))))
E buna tare, ma! Si de usor de facut nici nu mai zic :)))