duminică, septembrie 22, 2019

Prajitura Krem a la Krem

258Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni sa incerce prajitura Krem a la Krem. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei.

Ca reusesc uneori si sa va inspir, asta e un mare plus pentru mine pentru care va multumesc!

Prajitura de azi eu as numi-o – “prajitura compromis” :)))

De ce? Ca are prafuri la plic si-mi amintesc de vorba unei invatatoare dragi – nimic din ce e in punga care fosneste nu e bun :)) Cam asa e in cea mai mare parte.

Dar e atat de buna! Si-o pregatesc, cred, o data pe an. Echilibrul e cheia in toate. Cu moderatie, cu limita, ocazional, nimic nu iti poate face rau iremediabil.

Orice comentariu acuzator va fi ignorat/sters. Daca nu va place, mergeti mai departe si alegeti din imens internetul exact prajitura si ingredientele care va plac voua.

prajitura krem a la krem

Ingrediente prajitura Krem a la Krem

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • un plic crema de ciocolata care se prepara la rece (Dr Oetker folosesc eu)
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit sare

Crema

  • un plic crema de vanilie care se prepara la rece
  • 150 ml lapte rece
  • 250 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • o lingura cu varf zahar pudra
  • un plic zahar vanilinat

Glazura

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 40 g unt gras
  • 40 ml smantana lichida
  • optional – ornamente de ciocolata

prajitura krem a la krem 2

 

Mod de preparare prajitura Krem a la Krem

Blat

Separi galbenusurile de albus. Bati/mixezi spuma albusurile cu putina sare, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si continutul  plicului de crema, praful de copt, omogenizezi amestecand usor de jos in sus.
Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina sau tapetata cu hartie pentru copt (tava de 20/30 cm) si bagi la cuptor la foc mediu – 175 grade – pentru aproximativ  25 minute. Lasi la racit blatul pe un gratar .

Crema
Pui totul in vas si mixezi, intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara. Trebuie sa devina o crema legata bine.
Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi.

Bagi la frigider.
Scoti tava si torni glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic, racita in prealabil.

Presari ornamente de ciocolata.

O lasi la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.

O portionezi cu un cutit cu lama subtire pe care-l stergi cu carpa umeda dupa fiecare taiere.

Mai, e delicioasa!

prajitura krem a la krem 3

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

 

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns