Daca iubesti usturoiul, carnea de pui si vrei sa inveti sa faci o mancare pe cat de rapida, pe-atat de buna, incearca reteta asta de pui cu usturoi. Deliciu! Pe cuvant!
Ai nevoie de:
- o caserola de piept de pui taiat cubulete mai mari (600 g) – poti folosi si pulpe dezosate sau aripioare
- o ceapa mare (rosie am pus eu)
- 30 ml ulei
- 5 catei usturoi – 6-7 daca-ti place mai iute; pentru noi 5 e perfect
- o lingurita boia de ardei dulce – foloseste o boia buna
- patrunjel proaspat, tocat (nu mult)
- o cana cu apa (daca pui pulpe sau aripioare poti pune o idee mai multa apa) – foarte bine supa de pui, daca ai in casa 🙂
- sare dupa gust
- optional – putin cimbru sau busuioc, care-ti place tie – sau nimic
Mod de preparare pui cu usturoi
Pregatesti o cratita termorezistenta si incingi uleiul.
Pui cubuletele de pui, le presari cu sare si le rumenesti usor 2-3 minute, apoi pui si ceapa tocata juliene.
Lasi pe foc inca 3-4 minute, amestecand constant (carnea va lasa zeama), apoi pune boiaua, usturoiul taiat felioare si stinge totul cu apa, doar cat sa le cuprinda, nu mai mult.
Fierbe totul la foc mic spre mediu, dupa ce ai pus un capac usor ferit peste vas, pana cand zeama scade putin mai mult de jumatate din cantitatea initiala – a durat cam 25-30 minute. Sosul nu va fi unul gros, legat, ci doar o zeama delicioasa numa’ buna de-ntins mamaliguta!
- Daca folositi pulpe sau aripioare si carnea nu este inca fiarta, mai puteti adauga, treptat, putin cate putin apa, pana cand carnea e fiarta bine
- Daca vrei sosul mai gros, il poti ingrosa cu putin amidon alimentar (1/2 lingurita, diluat in apa rece). Eu n-o fac, ne place exact asa cum este.
Spre final adauga patrunjelul si celelalte condimente (eu pun putin cimbru), potriveste gustul de sare si mai lasa un minut.
Serveste cu mamaliguta fierbinte si muraturi sau cu paste, orez, piure, salate.
- o caserola de piept de pui taiat cubulete mai mari (600 g) - poti folosi si pulpe dezosate sau aripioare
- o ceapa mare (rosie am pus eu)
- 30 ml ulei
- 5 catei usturoi - 6-7 daca-ti place mai iute; pentru noi 5 e perfect
- o lingurita boia de ardei dulce - foloseste o boia buna
- patrunjel proaspat, tocat (nu mult)
- o cana cu apa (daca pui pulpe sau aripioare poti pune o idee mai multa apa)
- sare dupa gust
- optional - putin cimbru sau busuioc, care-ti place tie - sau nimic
Ma gasiti si pe Facebook: Retete Papa Bun
foarte,foarte bun,multumesc mult!
Cu mult drag!
Duminica frumoasa!