sâmbătă, august 24, 2019

Choux a la creme

86Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

choux-a-la-creme-82767

Ingrediente
Cosulete: (20 bucati)

* 250 ml apa
* 90 ml ulei
* 160 gr faina
* un varf cutit sare
* 4 oua

Crema:

* 500 ml lapte
* 4 oua
* 5 linguri zahar
* 2 linguri amidon
* 2 linguri faina
* o lingurita cacao
* jumatate sticluta esenta vanilie

Frisca

* 100 ml smantana
* 100 ml frisca lichida
* 2 linguri zahar
* un zahar vanilat

Fondant

* 250 gr zahar
* o lingura miere
* o lingurita cacao
* 75 ml apa

Mod de preparare
Puneti la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand a dat in clocot adaugati faina dintr-o singura miscare amestecand energic pana se incorporeaza . Amestecati cu un tel para, destul de repede si nu va face cocoloase.
Lasati la racit apoi adaugati ouale, unul cate unul. Nu incorporati urmatorul ou pana nu e incorporat precedentul.
Turnati compozitia in posh sau chiar intr-o punga si spritati intr-o tava in care ati pus hartie pentru copt.
Puneti gramajoare de aproximativ marimea unei nuci.
Coaceti in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.(aprox 35-40min)
Nu deschideti cuptorul cel putin primele 20 min.

Crema:
Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul.
Amestecati galbenusurile cu amidonul si faina iar albusurile mixati-le spuma.
Cand ajunge laptele la punctul de fierbere, luati cate o lingura si incorporati in amestecul de galbenusuri. Adaugati cam…7-8 linguri apoi incorporati si restul de lapte amestecand mereu.
Puneti inapoi pe foc amestecand incontinuu pana se ingroasa bine.
Luati de pe foc si incorporati albusurile batute spuma (eu am bagat mixerul) si esenta. Puneti folie de aluminiu deasupra si lasati la racit.

Frisca. Mixati timp de 5 minute ingredientele.

Fondant:
Puneti zaharul impreuna cu apa la fiert.
Lasati la foc mic . Prin proba picaturii( o lingura de sirop lasata sa cada in apa rece. nu trebuie sa se “imprastie” ci sa ramana ca o perluta), verificati cat de legat este siropul.
Cand este aproape legat adaugati mierea.

Luati vasul si-l puneti intr-un alt vas, mai mare (eu l-am pus in chiuveta), umplut cu apa rece.
Cu o lingura de lemn amestecati mereu, ca la maioneza, pana ce siropul se albeste. Adaugati cacaua.

Asamblare.
Taiem capacelele cosuletelor.
In fiecare punem intai crema, apoi un strat de frisca si asezam capacelul.
Fondantul il incalzim la foc mic si cu ajutorul unei furculite glazuram .

choux-a-la-creme-82769

choux-a-la-creme
choux-a-la-creme

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns