Snitel din piept de pui

618Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Fiecare are reteta lui preferata dupa care pregateste snitelul de pui.

A mea e asta ce v-o scriu azi, care prin marinarea pieptului de pui cu ceapa si lamaie, da un gust grozav preparatului , acesta fiind in acelasi timp suculent si bun, nu uscat. Bineinteles ca prepar snitelul in fel si chip si fara ceapa si fara smantana in ou, dar asta-i varianta in care imi place extrem de mult gustul final.

Ingrediente

Snitel din piept de pui
 
Timp preparare
Timp preparare termica
Total timp
 
Autor:
Tipul retetei: Aperitiv, Mancaruri cu carne
Portii/Bucati: 20
Ingrediente
  • piept de pui - 2 bucati
  • o ceapa rosie potrivita ca marime
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • faina alba
  • putina faina de porumb
  • 3 oua
  • o lingura de smantana (32% grasime)
  • ⅓ lingurita mustar
  • ulei

Snitel din piept de pui

Loading...

Mod de preparare Snitel din piept de pui

Taie felii de grosimea unui deget pieptul de pui. Nu le bate cu ciocanul de carne, pieptul de pui e fraged asa cum e.

Usuca-l cu servetele absorbante.

Presara sare si piper dupa gust. Eu nu pun piper :), voi puneti daca va place.

Intr-un bol rade pe razatoarea cu ochiuri mici ceapa si amestec-o cu sucul de lamaie. Toarna amestecul peste bucatile de piept de pui si amesteca sa le cuprinzi pe toate.

Acopera bolul cu foile alimentara si da-l la rece pentru cel putin doua ore.

Intr-un alt bol bate bine ouale cu o furculita, cu putina sare, pentru un minut.

Adauga o lingura de smantana grasa si 1/3 lingurita mustar. Bate bine in continuare pana cand amestecul e omogen.

Amesteca bine intr-un vas adanc faina alba cu putina sare (ai grija cata pui, are si carnea si oul cate putina) si faina de porumb.

Incinge ulei intr-o tigaie.

Pregateste toate ingredientele la indemana.

Trece bucatile de piept de pui prin amestecul de faina. Preseaza cu mana sa se prinda bine, apoi prin ou batut si iar prin faina. Misca-te rapid la faza asta.

Pune-le in uleiul incins, la foc mediu si prajeste-le pe ambele parti pana ce se rumenesc frumos. Invarti snitelul doar dupa ce s-a rumenit bine.

Scoti pe servetele absorbante.

Servesti cu orez, salate, cartofi copti sau piure de legume.

Foarte bune si reci, pe platoul cu aperitive.

Snitel din piept de pui

Snitel din piept de pui

 

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: