Coji perfecte pentru eclere pregatite acasa - Rețete Papa Bun

mnb

Coji perfecte pentru eclere

20Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Intotdeauna mi-au placut in cofetarii choux a la creme si eclerele, datorita cojilor crocante, uscate, care nu stateau cuminti peste crema :)), si erau destul de greu de taiat cu lingurita. Probabil de asta intotdeauna cand am preparat eclere, profiterol, Paris Brest sau choux a la creme, am cautat acele coji perfecte pentru eclere.

Intotdeauna gustul mi-a iesit foarte bun dar dupa umplerea cui crema, inevitabil se inmuiau.

No uite reteta asta mi-a indeplinit asteptarile, mi-a oprit cautarile :)))

E minunata! Si pentru asta ii multumesc lui Robert.

Recomand sa va achizitionati pentru asta un covoras de silicon de pus in tava.

Coji perfecte pentru eclere -4

Ingrediente coji perfecte pentru eclere

  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 133-135 faina alba
  • 10 g zahar
  • putina sare
  • 210 g ou

Mod de preparare coji perfecte pentru eclere

Preincalzeste cuptorul la 180 grade, program normal, sus/jos.

Pune intr-un vas apa, laptele, untul, zaharul si sarea. Pune la foc mic vasul.

In momentul in care a dat in clocot amestecul, ia vasul de pe foc, pune faina, toata o data, si amesteca energic.

Pune vasul inapoi pe foc si mai amesteca timp de un minut- doua.

Lasa la racorit 2 – 3 minute, amestecand usor sa scoti aburul (amestecul sa nu mai fie fierbinte cand il atingi cu degetul) , apoi incepe sa pui ouale, unul cate unul, amestecand cu telul dupa fiecare pana-l incorporezi, apoi treci la urmatorul.

  • Eu cantaresc ouale (fara coaja, bineinteles:))) si daca depasesc cantitatea din reteta, scot cu lingura surplusul, sa las exact cat e necesar. Incorporez in aluat putin cate putin.

Pui aluatul intr-un posh, montezi un dui steluta mai marisor si spritezi in tava tapetata cu hartie de copt batoane pentru eclere  de aluat.

Este tare util un covoras de silicon de pus in tava. De cand le prepar pe acel covoras chiar se vede diferenta.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coci cojile  pana cand sunt crescute, maronii – undeva la 35-40 minute. Cobori apoi temperatura la 140 grade si mai lasi pentru 15 minute. Cojile vor iesi PERFECT! Uscate, crocante, exact ca la cofetarie, adica coji perfecte pentru eclere :))

Opresti cuptorul, le scoti si le invarti rapid, fierbinti, si le gauresti c-o scobitoare pe fund – 2-3 gaurele – sa iasa aburul din interior.

Coji perfecte pentru eclere

Coji perfecte pentru eclere

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns