mnb

Ketchup de casa – sau- pasta din rosii, gogosar si kapia

3.47KVizualizări
0
(0)
Sticlutele astea nu mi-au lipsit in nicio iarna.

Daca anii trecuti combinam doar kapia si gogosar si condimentam doar cu sare, anul asta am pus si rosii si am aromat dupa o ideea de-a Laurei Laurentiu.
Nu i-am urmat reteta, doar m-am inspirat in ce priveste condimentele (o parte).
A iesit o minunatie!
Daca stiu sa ma critic (cum am facut-o la tortul aniversar ), ‘poi stiu si sa ma laud 😀 :))

Mi-au iesit 14 sticlute mici si una de 750 ml.

2,5 kg rosii
2 kg kapia curatat
2 kg gogosar curatat
2 linguri otet balsamic
o lingura miere
4 foi dafin
3-4 linguri  zahar
7-8 linguri sare
o lingurita rasa tahon  uscat
o lingurita rasa busuioc uscat
o lingurita scortisoara
o lingura miere
o lingura pudra de usturoi (sau usturoi proaspat, pisat)
o lingurita boia de ardei dulce
1/2 kg ulei

PFUUUU, ACUM MI-AM AMINTIT!!!
Am zis ca pun si amidon,putin, si am uitat.
M-am uitat p’o sticla de ketchup cumparat si am vazut la ingrediente si-am zis ca pun dar pe-o ureche a intrat..(a se citi ochi :)) ) …..bla bla…am uitat

bau!

trebuia sa scriu sh-o reteta, nu?:)))

noo, mpai notati asa:
-treceti lama cutitului pe fiecare rosioara spalata bine, apasand usor pe toata suprafata,, cu lama inclinata intr-un unghi de 45 grade.
La ce bun treaba asta? Mpai pielita se va lua fff usor; pacat ca n-am un video sa va arat.
Ideea e sa luati pielita de pe rosii.
Le bagati la robot , le tocati fin , cat de fin puteti si le puneti la fiert intr-o oala cu fund dublu.

Cat le lasati la fiert spalati si curatati kapia si gogosarii de cotoare , apoi ii bagati la robot si-i tocati.(sau prin masina de tocat carne).
Ii puneti peste rosii dupa ce au trecut 30 min de cand au inceput sa fiarba.
Dupa alte 30 minute dupa ce ati adaugat gogosarii si kapia, puneti uleiul si toate condimentele.
Fierbeti timp de 2 ore – 2 ore si jumatate.
(nu uitati sa amestecati pe fundul oalei, mai ales in cea de-a doua ora, sa nu afumati grozavia :)) )
Sterilizati sticlutele/ borcanele si turnati amestecul fierbinte punand lama unui cutit sub fundul sticlei.
Le infiletati si le mai bagati in cuptorul preincalzit la foc mic mic, pentru  o ora.
Si gata.
Nu fu’ greu, asa-i?:))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

22 de comentarii

Lasă un răspuns