Fara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, ciorba de porc cu afumatura, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune.
Ingrediente
- o coasta afumata de porc
- 5-6 cartofi
- o bucata telina,
- 1/2 pastarnac,
- radacina patrunjel,
- 2 morcovi
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei galben
- o ceapa
- 250-300 ml moare de varza
- 300 ml smantana 25% grasime
- o lingurita boia de ardei iute
- o foaie de dafin
- putin cimbru
- sare
- piper
- patrunjel verde
- leustean
- tarhon
[Mod de preparare reteta Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza
- Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba) si pune-o la fiert intr-un litru de apa. Pune vasul la foc si lasa sa dea 3-4 clocote. Arunca apa, trece bucatile de carne sub un jet de apa si pune-le iar la fiert in 4-5 l apa cu putina sare.
- Adauga in apa radacinoasele curatate si tocate marunt si ceapa curatata si taiata in 4.
- Lasa sa fiarba 15-20 minute , apoi adauga ardeiul spalat si tocat cubulete si cartofii curatati, spalati si taiati cuburi, foaia de dafin.Mai lasa sa mai fiarba 15-20 minute, adauga moarea de varza si mai lasa cateva clocote.
- Adauga verdeturile spalate si tocate marunt (leustean, patrunjel, tarhon), oprind putin patrunjel pentru pus in farfurie la servire, si boiaua iute.
- Smantana dilueaz-o cu ciorba fierbinte si toarn-o in oala.
- Adauga cimbru atat cat iei cu doua degete, potriveste gustul de sare si piper si….gata 😛