duminică, septembrie 22, 2019

Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza

ciorba-cu-afumatura
196Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Fara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, ciorba de porc cu afumatura, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune.

ciorba-cu-afumatura
ciorba-cu-afumatura





[ingredients title=”Ingrediente”]

  • o coasta afumata de porc
  • 5-6 cartofi
  • o bucata telina,
  • 1/2 pastarnac,
  • radacina patrunjel,
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • o ceapa
  • 250-300 ml moare de varza
  • 300 ml smantana 25% grasime
  • o lingurita boia de ardei iute
  • o foaie de dafin
  • putin cimbru
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • leustean
  • tarhon

[/ingredients]

ciorba-cu-afumatura
ciorba-cu-afumatura

[directions title=”Mod de preparare reteta Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza”]

  1. Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba) si pune-o la fiert intr-un litru de apa. Pune vasul la foc si lasa sa dea 3-4 clocote. Arunca apa, trece bucatile de carne sub un jet de apa si pune-le iar la fiert in 4-5 l apa cu putina sare.
  2. Adauga in apa radacinoasele curatate si tocate marunt si ceapa curatata si taiata in 4.
  3.  Lasa sa fiarba 15-20 minute , apoi adauga ardeiul spalat si tocat cubulete si cartofii curatati, spalati si taiati cuburi, foaia de dafin.Mai lasa sa mai fiarba 15-20 minute, adauga moarea de varza si mai lasa cateva clocote.
  4. Adauga verdeturile spalate si tocate marunt (leustean, patrunjel, tarhon), oprind putin patrunjel pentru pus in farfurie la servire, si boiaua iute.
  5. Smantana dilueaz-o cu ciorba fierbinte si toarn-o in oala.
  6. Adauga cimbru atat cat iei cu doua degete, potriveste gustul de sare si piper si….gata 😛

[/directions]

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns