Ciorba de pui a la grec - Rețete Papa Bun

Ciorba de pui a la grec

1.31KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente

  •     un pui mic(eu am pus 2pulpe de pui+un piept)
  •     o ceapa
  •     o radacina telina
  •     o radacina patrunjel(de marimi medii)
  •     3morcovi
  •     o ceasca orez
  •     250-300ml smantana(sau o cana lapte+200ml smantana)
  •     2galbenusuri
  •     patrunjel verde
  •     sare,
  •     piper,
  •     zeama de la o lamaie

Mod de preparare

carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l

dupa ce da un clocot,se ia spuma si se adauga telina,ceapa si patrunjelul,taiate bucati marisoare

cand sunt toate fierte,se strecoara

in supa ramasa se adauga carnea desprinsa de pe oase,taiata bucatele,morcovul dat pe razatoare si orezul spalat bine

intr-un bol se bat galbenusurile si se amesteca cu smantana

cu un polonic luati cate putina ciorba din oala si amestecati cu smantana, incercand s-o aduceti la o temperatura apropiata cu a ciorbei)

se adauga in ciorba atunci cand morcovul si orezul sunt fierte bine,luand oala de pe foc

potrivim gustul de sare si piper,punem putina vegeta de casa,mai dam cateva clocote si adaugam zeama de lamaie

servim presarat cu patrunjel verde

alaturi de ciorba radauteana,este una dintre preferatele familiei

pofta buna!

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns