mnb

Ciorba de pui a la grec

3.67KVizualizări
0
(0)

Ingrediente Ciorba de pui a la grec

  •     un pui mic (eu am pus 2 pulpe de pui + un piept)
  •     o ceapa
  •     o radacina telina
  •     o radacina patrunjel (de marimi medii)
  •     3 morcovi
  •     o ceasca orez
  •     250-300 ml smantana (sau o cana lapte+200ml smantana)
  •     2 galbenusuri
  •     patrunjel verde
  •     sare,
  •     piper,
  •     zeama de la o lamaie

Mod de preparare Ciorba de pui a la grec

Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l.

Dupa ce da un clocot, se ia spuma si se adauga telina, ceapa si patrunjelul, taiate bucati marisoare.

Cand sunt toate fierte, se strecoara totul.

In supa ramasa se adauga carnea desprinsa de pe oase, taiata bucatele, morcovul dat pe razatoare si orezul spalat bine. Se fierbe la foc mic totul, 15-20 de minute.

Intr-un bol se bat galbenusurile si se amesteca cu smantana,

Cu un polonic luati cate putina ciorba din oala si amestecati cu smantana, incercand s-o aduceti la o temperatura apropiata cu a ciorbei.

Se adauga in ciorba atunci cand morcovul si orezul sunt fierte bine, luand oala de pe foc.

Potrivim gustul de sare si piper, punem putina vegeta de casa, mai dam cateva clocote si adaugam zeama de lamaie.

Servim presarat cu patrunjel verde.

Alaturi de ciorba radauteana, este una dintre preferatele familiei.

Pofta buna!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

three × 2 =