Ingrediente Ciorba de pui a la grec
- un pui mic (eu am pus 2 pulpe de pui + un piept)
- o ceapa
- o radacina telina
- o radacina patrunjel (de marimi medii)
- 3 morcovi
- o ceasca orez
- 250-300 ml smantana (sau o cana lapte+200ml smantana)
- 2 galbenusuri
- patrunjel verde
- sare,
- piper,
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare Ciorba de pui a la grec
Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l.
Dupa ce da un clocot, se ia spuma si se adauga telina, ceapa si patrunjelul, taiate bucati marisoare.
Cand sunt toate fierte, se strecoara totul.
In supa ramasa se adauga carnea desprinsa de pe oase, taiata bucatele, morcovul dat pe razatoare si orezul spalat bine. Se fierbe la foc mic totul, 15-20 de minute.
Intr-un bol se bat galbenusurile si se amesteca cu smantana,
Cu un polonic luati cate putina ciorba din oala si amestecati cu smantana, incercand s-o aduceti la o temperatura apropiata cu a ciorbei.
Se adauga in ciorba atunci cand morcovul si orezul sunt fierte bine, luand oala de pe foc.
Potrivim gustul de sare si piper, punem putina vegeta de casa, mai dam cateva clocote si adaugam zeama de lamaie.
Servim presarat cu patrunjel verde.
Alaturi de ciorba radauteana, este una dintre preferatele familiei.
Pofta buna!