mnb

Coji perfecte pentru eclere

6.51KVizualizări
4
(39)

Intotdeauna mi-au placut in cofetarii choux a la creme si eclerele, datorita cojilor crocante, uscate, care nu stateau cuminti peste crema :)), si erau destul de greu de taiat cu lingurita. Probabil de asta intotdeauna cand am preparat eclere, profiterol, Paris Brest sau choux a la creme, am cautat acele coji perfecte pentru eclere. Intotdeauna gustul mi-a iesit foarte bun dar dupa umplerea cui crema, inevitabil se inmuiau. No uite reteta asta mi-a indeplinit asteptarile, mi-a oprit cautarile :))) E minunata! Si pentru asta ii multumesc lui Robert. Recomand sa va achizitionati pentru asta un covoras de silicon de pus in tava.

Coji perfecte pentru eclere -4

Ingrediente coji perfecte pentru eclere

  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 133-135 faina alba
  • 10 g zahar
  • putina sare
  • 210 g ou (o medie de 4 oua)

Mod de preparare coji perfecte pentru eclere

Preincalzeste cuptorul la 170 grade, program normal, sus/jos.

Pune intr-un vas apa, laptele, untul, zaharul si sarea. Pune la foc mic.

In momentul in care a dat in clocot amestecul, ia de pe foc, pune faina, toata o data, si amesteca energic.

Pune vasul inapoi pe foc si mai amesteca timp de un minut- doua, sau pana cand pe cratita incepe sa se prinda o pelicula subtire de aluat; poate dura si 3-4 minute.

Lasa la racorit 2 – 3 minute, amestecand usor sa scoti aburul (amestecul sa nu mai fie fierbinte cand il atingi cu degetul) , apoi incepe sa pui ouale, unul cate unul, amestecand cu telul dupa fiecare pana-l incorporezi, apoi treci la urmatorul.

  • Eu cantaresc ouale (fara coaja, bineinteles:))) si daca depasesc cantitatea din reteta, scot cu lingura surplusul, sa las exact cat e necesar. Incorporez in aluat putin cate putin.

Pui aluatul intr-un posh, montezi un dui steluta mai marisor si spritezi in tava tapetata cu hartie de copt batoane pentru eclere  de aluat. Inlina posul la 45 grade si spriteaza cu rabdare.

Este tare util un covoras de silicon de pus in tava. De cand le prepar pe acel covoras chiar se vede diferenta.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coci cojile  pana cand sunt crescute, maronii – undeva la 35-40 minute. Cobori apoi temperatura la 140 grade si mai lasi pentru 15 minute. Cojile vor iesi PERFECT! Uscate, crocante, exact ca la cofetarie, adica coji perfecte pentru eclere :))

  • edit- le coc deseori 45 minute la 170 grade, fara sa mai schimb deloc temperatura; important este sa fie crescute si rumene
  • dupa mai multe incercari, recomand duiul steluta, cu zimti mai desi

Opresti cuptorul, le scoti si le invarti rapid, fierbinti, si le gauresti c-o scobitoare pe fund – 2-3 gaurele – sa iasa aburul din interior.

Coji perfecte pentru eclere

Coji perfecte pentru eclere

Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun

Coji perfecte pentru eclere
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Franceza
Lista de cumparaturi
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 133-135 faina alba
  • 10 g zahar
  • putina sare
  • 210 g ou

Coapte la 170 grade

coji eclere

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 39

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

15 comentarii

  • Cer scuze mie nu mi sa primit ,am făcut exact cum a-ți scris . Sau primit foarte moale aluatul ,poate ceva nu bine am făcut, nu stiu ?.

    • Buna, Natalia!
      Imi pare rau. E reteta pe care am facut-o de minim 20 de ori si care mi-a iesit perfect de fiecare data.
      Nu am cum sa stiu unde ati gresit.
      Dar aluatul nu e tare. Ati continuat reteta sa formati eclere in tava si sa le coaceti?

  • Cantitatea de făină e mult prea puțină față de cantitatea de lichid. Aluatul iese foarte, foarte moale, imposibil de lucrat cu el

    • Am facut reteta asta pe putin de 50 de ori si mi-a iesit perfect DE FIECARE DATA!
      Ba mai mult la fel si la toate prietenele si rudele mele.
      Nu e reteta mea, am preluat-o, asa cum am specificat in reteta si daca mie mi-a iesit, trebuia sa va iasa. Daca ati gresit ceva dvs, sau nu e bun cuptorul, nu e vina retetei. Si oricum omului rau nu ii iese mai nimic. Ca sigur om bun nu sunteti daca lasati 50 de emoticoane consecutive. Norocul meu ca pot edita comentariile si vi le-am sters.

  • Buna seara !
    In momentul acesta fac cojile pt eclere. Compozitia de pe foc cu tot cu faina a iesit uleioasa dar am ignorat si cum am triplat cantitatea de ingrediente trebuia sa pun 630g de ou, mi sa parut prea mult si m-am oprit din a adauga ou cand mi sa parut destul de moale. Primul rand de coji sunt in cuptor si cresc frumos. Multumesc pt reteta! 🥰😚🤗

    • Buna, Andreea!
      Imi pare rau s-aud c-ai intampinat probleme cu aceasta reteta. Am pierdut sirul, de cate ori am preparat-o si am respectat intotdeauna exact ce am scris.
      Reteta e preluata de la Robert Eisler si a devenit favorita mea de prima oara de cand am testat-o. Nu mi-a iesit nici uleioasa, nici prea moale. Niciodata. Nu am nicio idee de ce ai intampinat asta. Sper ca totusi au iesit ok pana la urma.

Lasă un răspuns

18 + twenty =

Voteaza reteta: