Micutei mele nu-i place creierul pane.
Ca sa nu prepar doua feluri de mancare pentru pranz, m-am gandit sa „ascund” creierul intr-un preparat. Credeti c-a stiut ce-a mancat? Nici vorba! :))) Ba a mai si laudat gustul bun al chiftelutelor de creier 😀
[ingredients title=”Ingrediente Chiftelute de creier”]
- 300 gr creier de porc
- 150 gr cascaval ras
- o ceapa
- doi catei usturoi
- o chifla/2 felii de paine
- 100 ml lapte
- patrunjel
- sare
- piper
- 2 oua
- pesmet
- faina
[/ingredients]
[directions title=”Mod de preparare Chiftelute de creier”]
- Pune intr-un vas , la fiert, apa cu sare.
- Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat.
- Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare.
- Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si caleste-le doua minute in ulei incins.
- Chifla o inmoi bine il lapte apoi o storci in mana.
- Amesteca intr-un bol chifla impreuna cu cascavalul, creierul, ceapa scursa de ulei, patrunjel verde tocat, sare, piper, doua oua. Omogenizeaza bine si da vasul la rece pentru 20 de minute.
- Daca e prea moale compozitia mai adauga o lingura, doua de pesmet.
- Cu mainile umede formeaza chiftelute din compozitie, pe care le dai bine prin faina si le rotunjesti.
- Le plonjezi in uleiul incins si le rumenesti frumos pe toate partile.
- Noi le-am servit cu cartofi copti si iaurt de casa.
[/directions]
Bun , bun , bun … tr si la mine cateva (daca ti-au mai ramas) 🙂
Arata nemaipomenit.Cred ca sunt delicioase.Sigur am sa incerc
Buna Gabriela.Am facut astazi chiftelute din creier de porc dupa reteta scrisa de tine si mi-au iesit exact ca ale tale din imagine,super.Is foarte incantata.Ms de reteta.!!!
Ma bucur mult, Estera!
Cu mare drag! >:d<