mnb

Placinte cu carne

3.64KVizualizări
5
(9)

Aceste placinte cu carne sunt delicioase atat caldute cat si reci, bune de pachetel sau de gustare, iar aluatul e unul grozav! Atat de fain se lucreaza!

Ideal e ca aluatul sa stea la rece peste noapte, adica-l preparati seara si pregatiti placintele a doua zi, dar daca nu aveti suficient timp, sunt ok si cateva ore 🙂

placinte-cu-carne

Ingrediente aluat placinte cu carne
2 oua
300 g smantana fermentata cu 30% grasime
125 g unt
400-500 g faina alba
o lingurita sare
Umplutura
aprox 600-650 g carne tocata amestec
30 ml ulei
2 linguri gris
2 cepe
un morcov
jumatate lingurita boia
sare
piper

  • un ou pentru uns

Reteta preluata de la Laura

 

placinte-cu-carne-2

Preparare aluat placinte cu carne

Pune intr-un bol, ouale, smantana si untul moale si mixeaza-le pentru cateva minute. Poti folosi si un tel para, cu care sa amesteci energic.

Adauga treptat, pe etape, faina alba si amesteca intai cu lingura, apoi framanta cu mana.

Adaugi faina pana cand aluatul e elastic si moale, fara a se lipi de degete.

E foarte placut si fin aluatul asta, o sa-l mai fac.

Acopera bolul cu folie alimentara si da-l la frigider peste noapte – asa e ideal, sau pentru cateva ore, daca nu-ti permite timpul.

Ocupa-te de umplutura de carne

Amesteca intr-un bol carnea cu grisul, boiaua, sare si piper dupa gust .

Ceapa si morcovul curata-le, spala-le si trece-le fie prin razatoare, fie printr-un mini-tocator de bucatarie.

Incinge uleiul, pune ceapa si morcovul si amesteca pentru 2 minute, apoi pune si carnea sfaramand cu lingura, sa nu ramana legata.

Se continua gatirea umpluturii pana cand carnea isi lasa zeama si se evapora, amestecand cand si cand sa nu se prinda. Potriviti gustul de sare.

Lasati sa se raceasca.

  • Nu pregatiti umplutura cu putin timp inainte de a va apuca de placinte, aceasta trebuie sa fie complet rece.

Scoateti aluatul de la rece si-l impartiti in doua bucati.

Infainati blatul de lucru si intindeti cu sucitorul prima foaie, cu o grosime nici-nici :)))). Adica nici subtire nici groasa, asa cam ca la foile pentru prajituri.

Decupati cercuri de aluat cu ajutorul unei forme de coltunasi cu diametrul de 10-12 cm, puneti apoi o lingura de umplutura si inchideti placinta. Sigilati bine marginile.

Transferati toate placintele formate pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si le ungeti cu ou batut.

Daca nu aveti forma, puneti umplutura in mijlocul cercului, apoi indoiti cercul deasupra umpluturii si presati bine.

Introduceti tava cu placinte cu carne pe treapta din mijloc si coaceti  la 180 grade, program cu ventilatie,  pana cand se rumenesc frumos – 20-25 minute.

Le scoateti, le lasati sa se racoreasca un minut apoi le transferati pe gratar pana la racirea completa, evitand astfel inmuierea bazei placintei, de la umplutura.

Le serviti fie cu diverse sosuri, cu iaurt, fie ca atare.

Placinte cu carne 4

Placinte cu carne 5

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Un comentariu

Lasă un răspuns

three × five =