Sotul meu nu iubeste-n mod deosebit dulciurile, mananca, dar rar, insa cand a vazut imaginea acestor strudele a intrebat :
– Si-ale mele unde-s?
Asa ca mi-am dat seama ca intr-adevar acest strudel arata bine! :)))
Chiar mi-a parut rau ca n-am pastrat si pentru el, dar nu-i problema, la cat de simplu se prepara, la cat de putine ingrediente trebuie, reteta se repeta 😉
Nu stiu cum le preferati voi, cu branza sau cu ciocolata, noua ne-au placut in egala masura 😉
[ingredients title=”Ingrediente”]
- un pachet foi de placinta
- 300 g branza de vaci bine scursa de zer
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 1/3 lingurita sare
- esenta de rom
- ulei pentru uns foile si tava
- crema de ciocolata
[/ingredients]
Mod de preparare Strudel cu ciocolata/Strudel cu branza
Intr-un bol bateti bine cele doua oua cu un varf cutit sare.
Le puneti peste branza de vaci oprind doua linguri pentru uns desupra strudelele la final.
Adaugati zaharul, sarea si esenta de rom. Daca este cazul si branza este exagerat de moale, puteti pune una-doua linguri de gris.
Pregatiti foile de placinta.
Luati usor o foaie cu grija sa n-o rupeti, o ungeti cu pensula cu ulei si puneti o lingura de compozitie de branza la baza foii.
Treceti lateralele foii peste umplutura de branza indoindu-le de doua ori. Mai exact – treceti foaia aproximativ 2 cm peste umplutura si acceasi indoitura o mai indoiti inca o data. Ungeti din nou lateralele cu ulei apoi rulati.
Puneti strudelul in tava unsa cu putin ulei.
Procedati la fel pana terminati toata compozitia de branza. Ungeti strudelul cu ulei si bagati tava la cuptor la foc mediu.
Dupa aproximativ 10 minute scoate tava cu strudel de la cuptor si ungeti partea superioara cu ou batut. Introduceti la cuptor si lasati pana ce sunt rumenite frumos.
Scoateti tava cu strudel de la cuptor, lasati sa se raceasca si pudrati (sau nu) cu zahar pudra.
La fel procedati si cu cele cu ciocolata cu deosebirea ca aici (logic :)) ) in loc de branza puneti doua lingurite cu crema de ciocolata.