mnb

Cornulete cu nuca si gem

7KVizualizări
4
(20)

Daca vreti si voi si v-am facut pofta, inca mai aveti timp sa faceti cornulete cu nuca si gem. Se fac destul de simplu si destul de rapid. Hai sa vezi cum 😉

cornulete-cu-nuca-si-gem-1

Ingrediente pentru 40 bucati cornulete cu nuca si gem

  • Pentru aluat
  • 200 g unt cu 82 % grasime
  • 150 ml smantana cu 25-30% grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • putina sare
  • 300-350 g faina alba

Pentru umplut

  • 250 g nuca macinata
  • un borcanel gem de prune

Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare cornulete cu nuca si gem

Intr-un bol pune untul rece taiat cubulete si 300 g faina.

Amesteca pana cand obtii o compozitie nisipoasa.

Adaugi acum in faina, sarea, galbenusurile, smantana si framanti un aluat omogen, nelipicios.

Iti vei da seama dupa consistenta lui daca este necesar sau nu sa mai adaugi cele 50g faina ramase. Asta depinde de puterea de absorbtie a fainii folosite.

Aluatul se va mai intari si la frigider, tine cont de acest lucru.

Imparte aluatul in 4 bile egale, acopera bolul in care le pui cu folie alimentara si da-l la rece pentru aproximativ o ora.

Intre timp amesteca nuca macinata cu gemul. Nu pune tot gemul de la inceput. Adauga treptat pana cand nuca e bine legata dar amestecul destul de tare incat sa nu curga la copt.

Preincalzeste cuptorul la 180 grade.

Scoate aluatul de la rece, infaineaza blatul de lucru si intinde prima foaie de aluat in forma de cerc de 24 cm diametru. Taie marginile si lasa-le deoparte. Le vei aduna de la toate foile si vei mai avea o bila de aluat.

Taie cercul in 8 raze, pune o lingurita de umplutura la baza razei, uneste colturile de la baza peste umplutura (ca in foto) apoi ruleaza.

Aseaza cornuletele in tava in care ai pus hartie de copt.

Introdu tava cu cornulete cu nuca si gem la cuptor si coace pe treapta din mijloc, pentru aproximativ 20 de minute.

Lasi sa se racoreasca 2 minute si fie le pudrezi fie le treci pe fiecare, separat, prin zahar pudra.

cornulete-cu-nuca-si-gem-2

cornulete-cu-nuca-si-gem-3

modelare cornulete -2

cornulete-cu-nuca-si-gem-5

cornulete-cu-nuca-si-gem-6

cornulete-cu-nuca-si-gem-8

Sursa

Cornulete fragede cu rahat

Mini cornulete Kurtoskalacs


Cornulete cu nuca si gem
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Romaneasca
Lista de cumparaturi
  • Pentru aluat
  • 200 g unt cu 82 % grasime
  • 150 ml smantana cu 25-30% grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • putina sare
  • 300-350 g faina alba
  • Iar pentru umplut
  • 250 g nuca macinata
  • un borcanel gem de prune
  • Zahar pudra pentru pudrat

 

Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun

Incercate de Rusu Dana

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 20

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: