Prajitura Sumegy - Rețete Papa Bun

mnb

Prajitura Sumegy

Prajitura-Sumegy-2
3.32KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email
Prajitura-Sumegy
Prajitura-Sumegy

Pentru Craciun nu mai aveti cum s-o faceti, dar macar pentru an nou, orice week-end sau pofta de dulce, v-o recomand din suflet.
3 foi de bezea aromate cu nuca, crema de ciocolata si-un strat superior de nuca prajita – tocata, vor tempera pofta de dulce a oricarui gurmand.
E prima oara cand o fac dar cu siguranta nu va lipsi niciodata deacum de pe mesele de sarbatoare.

Pentru foi
7 albusuri
250 gr zahar
400 gr nuca macinata
2 linguri cacao neagra
50 gr nuca prajita si tocata

Pentru crema
200 gr zahar
7 galbenusuri
2 linguri cacao
250 gr unt de buna calitate
o lingura ness
o sticluta esenta vanilie
un varf cutit sare

Prajitura-Sumegy-2
Prajitura-Sumegy-2

Foi.
Bateti albusurile spuma.
Adaugati treptat zaharul si mixati/bateti pana se dizolva complet.
Adaugati nuca macinata, cacaua si nuca tocata si incorporati usor, usor .
Tapetati o tava cu hartie pentru copt si luati cu lingura o treime din amestec si-ntindeti pe hartie o foaie de 20/25 cm.
Preincalziti cuptorul.
Setati temperatura la foc mic si coaceti foaia timp de 15-20 min.
Trebuie sa fie usor intarita la suprafata si sa observati marginile prinzand culoare.

Procedati la fel si cu celelalte foi.
Le desprindeti de pe hartie doar cand s-au racit, cu grija si nu le suprapuneti.

Crema.
Intr-un vas cu fund dublu (daca nu aveti puneti un bol pe baie de abur) ,amestecati galbenusurile cu zaharul, untul la temperatura camerei, cacaua, ness-ul si esenta.
Fierbeti la foc mic amestecand mereu , pana se ingroasa.
(pentru a profita de timp am preparat crema in timp ce se cocea ultima foaie).
Trebuie sa obtinem un amestec cu o consistenta asemanatoare budincii, care se desprinde de pe peretii vasului.
Lasam sa se racoreasca si, usor calduta, o repartizam in 3, pe fiecare foaie (inclusiv pe cea care va fi desupra).
Suprapunem foile si presaram desupra nuca prajita si tocata sau jumatati de nuca pe fiecare portie.
E un deliciu!
Multumesc Laura.


There is no ads to display, Please add some

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

10 comentarii

Lasă un răspuns

[quads id=10]