Nu puteam sa nu fac introducerea retetei de Cornulete fragede cu rahat cu urmatoarea faza.
Zic unui prieten:
– Vii sa mananci cornulete?
– Nu, ca nu imi plac.
– Nu-ti plac ale mele?
– Nu, nu imi plac mie cornuletele de fel, nu mi-au placut niciodata.
– Ok, dar macar gusta unu.
Ia, il mananca si zice:
– Da’ mai da-mi totusi.
:)))))))))
Concluzia? O trageti voi. :)))) Craciun inseamna Cornulete fragede cu rahat, asa-i? :)) O reteta extrem de simpla, o poate face oricine! Ingredientele-s putine iar avantajul aluatului sta in primul rand in faptul ca il poti face oricand vrei tu, congela maxim 3 luni si pregati cand ai chef sau timp. Bineinteles, il poti lucra si in aceeasi zi, cum am facut eu. Dimensiunea cornuletelor poate fi cea care va place voua. Eu m-am jucat la 3 tavi cum mi-a venit mie (de asta veti vedea poze cu cornulete de dimensiuni diferite), dar cele mai dragalase sunt cele mici, adica prima tava.
Ingrediente pentru apriximativ 3 tavi Cornulete fragede cu rahat
- 250 g unt la temperatura camerei
- 250 ml smantana fermentata, cu 25% grasime
- 380 g faina
- un varf lingurita sare
- rahat
- zahar pudra vanilinat
Cum se pregateste reteta de Cornulete fragede cu rahat
Mixeaza untul la temperatura camerei, impreuna cu smantana, doar pana la omogenizare.
Adauga 100 g faina, sarea, mixeaza putin, ma adauga 100 g, mai mixeaza putin, iar apoi pune faina ramasa si framanta cu mana adunand totul intr-un aluat omogen. Nu exagera cu framantatul, nu este cazul si-n plus vei lua din fragezimea aluatului.
Acopera-l cu foile alimentara si da-l la frigider pentru o ora.
- Daca nu doresti sa pregatesti cornuletele in aceeazi zi, inveleste bine aluatul si pastreaza-l la congenator pentru maxim 3 luni.
Dupa ce a trecut o ora, scoate aluatul si imparte-l in 4.
Intinde pe rand, pe blatul bine infainat, foi cu grosimea de 2-3 mm si taie-l in fasii late pe care apoi le tai in triunghiuri.
Conuletele mici sunt formate din fasii de 6 cm iar cele mai marisoare de 9 cm.
Pune la baza triunghiului felioare de rahat pe care le-ai pregatit inainte, apoi ruleaza strans.
Aseaza-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.
Da tava la frigider pentru 20 minute minim, 2 zile maxim (da, le poti coace cand vrei)
Preincalzeste cuptorul la 160 grade program cu ventilatie.
Introdu tava cu cornulete fragede cu rahat in cuptor pe treapta din mijloc si coace pentru 15-20 minute, pana cand sunt usor aurii/ vezi foto.
- Fiecare isi cunoaste cuptorul, asa ca va coace cornuletele in functie de acest aspect si de dimensiunea cornuletelor. Eu setez initial timpul la 15 minute si verifica dupa ce expira timpul, cat si daca mai trebuie lasate. Le-am copt undeva la 18 min.
Cat timp se coc te ocupi de aluatul ramas.
Mie mi-au iesit 3 tavi de cornulete.
Pune pe rand cornuletele, cat sunt inca fierbinti, in zahar pudra si amesteca usor. Le scoti si pui alta transa.
Gata reteta de Cornulete fragede cu rahat.
Pe facebook ma gasesti la – Retete Papa Bun
Cornuletele sunt foarte bune,daca nu insistam cu framantatul(aluatul fraged nu se framanta precum dospelile).Simple,bune,spornice,fara zahar in aluat.Zahar vanilat,coaja de lamaie sunt potrivite.
Eu fac aceasta reteta,dar cu iaurt grecesc.Uneori mai pun si drojdie,foarte putina,cat sa nu rezulte cornuri ,nu e musai,dar din acest aluat putem face si saratele,de exemplu.
Umpluturi-magiun,pasta de mac/nuca,martipan,unt de nuci,ciocolata,rahat,toate sunt bune.
Buna, Corina!
Asa este, punctate bine toate detaliile.
Cu untura nu se pot face? Daca da,cata untura se pune? Multumesc mult!
Probabil, dar nu va pot zice exact cantitatea, pentru ca nu am incercat s-o inlocuiesc <3
Sigur ca se poate se pune aceeasi cantitate ca si unt, doar ca mai reglati din faina daca este necesar !