vineri, august 23, 2019

Cornuri cu gem

89Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Aluat:
600-700 gr faina
200 ml iaurt
100 ml lapte dulce
2 linguri zahar
o lingurita sare
un cubulet drojdie (25gr)
4 linguri untura
un ou

Umplutura:
magiun de prune
bucati de ciocolata alba

Zahar pudra

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu putin lapte cald,zahar si doua linguri faina. Se lasa 10 minute la loc cald.
Se adauga faina, iaurtul incalzit usor impreuna cu laptele, oul,untura si zaharul.
Se framanta bine timp de 5 minute,dupa care se adauga sarea si se mai framanta 2-3 minute.
Nu cred ca se poate exprima in scris consistenta aluatului. Trebuie sa fie si nelipicios, sa nu fie nici moale dar nici tare si sa fie placut la “manevrat” asa incat nici sa nu se intinda dar sa fie si usor de modelat.
De aceea se mai poate adauga dupa caz faina , putin ulei sau lapte cald.

Se acopera vasul cu un servet curat si se lasa la loc cald timp de cel putin o ora.

Se rastoarna apoi pe masa de lucru infainata si se imparte in doua.
Din fiecare jumatate formam cate o bila mare care va fi apoi aplatizata cu ajutorul sucitorului si taiata in 8 ca AICI (acolo e taiat in mai multe parti,eu am taiat doar in 8)
Prima tava de cornuri am umplut-o cu magiun de prune, a doua cu ciocolata.
Am pus cate o lingurita magiun si am rulat de la baza mare catre varf.
In cazul al doilea am pus cate o patratica de ciocolata alba,ruland cu grija sa nu rup aluatul.

Am copt cornurile in cuptorul preincalzit, intr-o tava in care am pus hartie pentru copt, la aproximativ 185 grade pana s-au rumenit.

Le-am scos si le-am pudrat, calde, cu zahar.

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

5 comentarii

Lasă un răspuns