sâmbătă, septembrie 21, 2019

Tort cu crema de lamaie

562Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Am implinit 37 ani! 🙂 Chiar daca nu imi place sa-mi aniversez ziua cu invitati si cadouri :P, niciodata nu lipseste tortul de casa , pentru mine asta inseamna ziua mea – tort! :)) Am ales sa renunt la ciocolata (cam de fiecare data tortul aniversar continea ciocolata ) si sa pregatesc un tort cu crema de  lamaie , racoritor si-atat de bun ca ai putea manca si 3 felii 😀

Cea mai fina si buna crema de lamaie din lume :))), acompaniata in cel mai apetisant mod de un blat pufos si-nsiropat cu sirop de…exact! lamaie! :))

Tort cu crema de lamaie Ingrediente Tort cu crema de lamaie

 

  • Blat
  • 6 oua mari (de preferat oua de casa)
  • o canita (de 150 ml) zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri pline faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • un vf cutit sare
  • Crema – recomand sa aveti si mascarpone si frisca de calitate care stiti sigur ca se mixeaza bine
  • 500 gr mascarpone
  • 4 oua de casa (dau o culoare…grozava!)
  • 8 linguri zahar (puneti 10 daca va place mai dulce)
  • 80 ml zeama lamaie
  • 400 ml frisca lichida
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie

 

Tort cu crema de lamaie Mod de preparare Tort cu crema de lamaie

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri
  3. Galbenusurile amesteca-le cu apa si uleiul si cu un tel omogenizeaza amestecand energic.
  4. Albusurile mixeaza-le spuma cu un praf de sare.
  5. Adauga treptat zaharul si nu te opri pana nu-s diluate complet cristalele de zahar. (aprox. 10 minute).
  6. Pune galbenusurile peste albusuri, faina cernuta impreuna cu amidonul si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, incercand sa scoti cat mai putin aerul din albusuri.
  7. Toarna compozitia intr-o forma de tort inalta cu diametrul de 20 cm. Misca usor sa se aseze drept.
  8. Introdu vasul in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc micpentru 35-40 minute (fa testul cu scobitoarea)
  9. Lasa la racit
  10. Crema.

  11. Pune ouale intr-un vas metalic, inalt (sau intr-o craticioara, dar sa fie inalta) impreuna cu zaharul.
  12. Pregateste un vas cu apa si introdu in el vasul cu oouale. La foc mic mixeaza ouale pe baie de abur pana isi dubleaza volumul si zaharul e topit.
  13. Adauga zeama de lamaie treptat si mai mixeaza 2 minute. Trebuie sa obtii o compozitie extrem de spumoasa.
  14. Raceste-o bine!
  15. Mixeaza mascarpone usor adaugand treptat amestecul de oua. Compozitia va avea consistenta smantanii.
  16. Mixeaza frisca cu o lingura de zahar. Cand a inceput sa se lege adauga in 3 etape mascarpone si mixeaza continuu pana ajungi la o consistenta ferma a cremei.
  17. Da la rece pentru 20 minute.
  18. Sirop
  19. Pune la fiert apa cu zaharul si coaja de lamaie.
  20. Lasa sa dea cateva clocote, opreste focul si adauga zeama de lamaie.
  21. Strecoara siropul.
  22. Asamblare
  23. Taie blatul in 3 felii.
  24. Aseaza pe un platou prima felie, insiropeaza bine, intinde 4-5 linguri crema, aseaza a doua felie, insiropeaza si intinde crema, aseaza a treia felie si insiropeaza.
  25. Imbraca tortul cu crema de lamaie in crema ramasa si da-l la rece pentru cateva ore.

 

blat de tort

frisca

galbenusuri

mascarpone

crema

asamblare

T3

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

20 de comentarii

Lasă un răspuns