mnb

Crema de kiwi la pahar

2.65KVizualizări
0
(0)

Un desert racoros, bun si rapid
2 oua
2 linguri faina
200 ml lapte
4 linguri zahar
200 ml frisca
3 kiwi
zahar vanilat
100 gr ciocolata alba

Amestecam intr-un vas ouale cu zaharul si faina .
Adaugam treptat laptele rece.
Topim ciocolata pe baie de abur.
Punem vasul pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
Lasam la racit.
Pasam kiwi usor cu o furculita.
Mixam spuma frisca.

In crema de oua , rece, incorporam usor kiwi si zaharul vanilat, ciocolata topita, rece apoi usor, usor frisca.
Turnam in cupe si dam la rece.
Servim cu sau fara frisca.

ps. daca doriti o crema legata, pentru a umple un tort spre exemplu, adaugati in crema un plic gelatina hidratata in doua linguri de apa, apoi diluata pe baie de abur in 50 ml apa.
Montati un inel de tort de jur imprejurul blatului, turnati crema si dati pentru cel putin 3 ore la rece, apoi scoateti inelul si ornati.

Pentru crema cu gelatina, kiwi-ul trebuie sa dea doua clocote inainte, in doua linguri de apa sau de vin.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Un comentariu

Lasă un răspuns