Crema caramel, din lapte condensat (dulce de leche), m-a cucerit definitiv.
Ma mir cum de rezist sa nu-l mananc tot odata :)))
Aroma de caramel, textura fina, consistenta potrivita pentru orice desert, aceasta crema caramel,din lapte condesat cucereste pana si prin culoarea atat de apetisanta si calda.
Procedeul de obtinere a acestei creme e simplu. Introducerea cutiei de lapte condensat la cuptor (nedesfacuta), intr-o oala cu apa, asa incat apa sa intreaca inaltimea cutiei (daca apa scade , completati, altfel riscati o explozie – eu n-am riscat-o :))) ).Lasat pentru doua ore in cuptor, la deschiderea cutiei veti ramane surprinsi de faptul ca o crema se poate face singura :)).- metoda asta n-am aprofundat-o prea mult ca nici vorba sa-mi doresc s-o-ncerc :)))
Eu mi-s mai fricoasa din fire :)), asa ca nu m-am riscat. Am folosit metoda lui Florin
Am turnat laptele intr-un vas yena, am pus vasul intr-o tava cu apa (apa pana la jumatate) si am pus capacul vasului.
Florin a folosit folie de aluminiu, vasul meu are capac 🙂
Am lasat la cuptor la foc mediu spre mic, timp de 2 ore.
Uite ce-a iesit.
Am pus cate un motz prajiturilor facute ieri iar restul l-am depozitat la frigider.
Pentru cei ce nu gasesc lapte condensat la magazinele din oras (cum a fost si cazul meu) las AICI link-ul site-ului de unde l-am comandat(clik pe „comanda”)
Livrarea se face prin Posta Romana, foarte repede si cu costuri destul de convenabile de transport.
AICI aveti reteta dragei mele Lia, pe care o s-o-ncerc si eu.
Ce fin si delicios arata :), de mult imi doresc sa incerc si eu crema asta, dar nu gasesc niciunde lapte condensat :(…
Ralu, o sa las la finele postarii linkul site-ului de unde l-am comandat eu.
dulce de lecheeeeeee, nici eu nu am stiut ce pierd pana cand Alina nu ne-a provocat in Mai si am descoperit o asa bunatate 🙂 La cuptor l-am facut si eu initial, poti sa dai focul la mare, iar pentru ca s-a facut cald am incercat si sa il fierb in cutie, chiar daca prima data mi-a fost si mie frica sa nu explodeze, dar nu a explodat 🙂 trebuie sa ai numai grija sa fie tot timpul acoperite cutiile cu apa. Ca textura imi place mai mult cel facut la cuptor, dar cel fiert in cutie este bun de amestecat in prajituri 🙂
Miha, nu pot alunga frica :))
Eu asa sunt in general, tipa aia cu drobul :)) asa ca daca a iesit MINUNAT asa , nici sa ma picuri cu ceara nu-l las in cutie :))))))
Gaby,
Eu Dulce de leche fac in casa din lapte,fara lapte condensat si iese mortal.
Apoi il fac crema,inghetata sau ce mai trebuie la casa omului.
E tare bun,dar se agata caloriile de solduri . 🙂
Uite aici procedeul meu de fabricatie .
Poate e de folos cuiva .
http://povesticulinare.blogspot.com/2010/10/dulce-de-leche.html
Daca nu vrei,nu publica postarea,ca nu ma supar.
Poza pe care ai facut-o e de fotograf profesionis .
Bravo !
Neatza, Lia.
Dimpotriva, o voi promova pentru ca o sa o incerc si eu, e mai putin costisitoare.
Multumesc frumos.
Am descoperit zilele trecute situl care are lapte condensat.
Si cum sunt moarta dupa caramel (dar dupa ce nu sunt eu moarta :)))) )o sa incerc sa fac si eu.
O zi cu soare!
Apai darga mea…deja …cum sa spun?1…daca tot e la moda dulcele asta :))…o sa incerc metoda predata de Lia…mi se pare mai putin costisitoare si cred ca tot pe acolo iese….
aaa…mie crema din lapte condensta mi-a placut foarte tare…foarte tare!….si eu o fac din lapte condensat facut in casa…mi se pare foarte fain si …imi place sas fac cit mai multe singura…
Dragele mele,
Eu nu-s profesoara .Am gasit si eu metoda pe net si o …predau mai departe. 🙂
E ieftina si simpla .
Va pup si va doresc spor.
Faci lucruri interesante ! Chiar imi plce blogul tau, si imi mai place ca explici fff. bine ! Felicitari!