Mi-a placut atat de mult crema de vanilie pentru prajituri pregatita pentru prajitura cu nuca si crema de vanilie incat m-am gandit sa v-o prezint si separat, crema fiind excelenta pentru umplut un blat de tort (adaptati cantitatile dupa cat de mare este tortul), eclere, foi de pandispan, rulouri sau altceva la ce aveti voi nevoie.
In plus, daca doriti sa transformati crema in crema de lamaie, doar renuntati la vanilie si adaugati o lingurita coaja rasa de lamaie si zeama de la o jumatate de lamaie – sau dupa gust. Iar daca vrei s-o faci crema de ciocolata, in amestecul fierbinte cand pui untul pune si 100 -150 g ciocolata alba, fie tableta, rupta bucatele, fie chipsuri de ciocolata (nu termostabile)
Ingrediente
- 400 ml lapte
- 4 linguri amidon alimentar (nu amoniac!)
- 3 galbenusuri
- 7-8 linguri zahar
- 100 g unt
- 250 g mascarpone
- jumatate fiola esenta vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
- un varf cutit sare
Mod de preparare crema de vanilie pentru prajituri
Pune intr-un vas cu fund dublu, cele 3 galbenusuri, impreuna cu amidonul, sarea si zaharul. Adauga, putin cate putin, laptele, amestecand cu un tel para, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Pune vasul pe foc si amesteca continuu, la foc mic, pana cand amestecul se ingroasa si devine ca o budinca. Opreste focul, lasa un minut apoi adauga untul taiat cuburi si esenta. Amesteca usor pana la omogenizare.
Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa se raceasca. Daca nu-l acoperi se formeaza deasupra o pojghita care se va usca.
Cand este complet rece pune mascarpone apoi baga mixerul la viteza mica si amesteca doar pana la omogenizare.
E minunata crema! Iti vine s-o mananci cu lingura!
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun