Sa cumperi Crispy strips din KFC, cand il poti prepara acasa? Nu gasesc niciun motiv 🙂 Hai poate doar daca esti in trecere si esti flamand rau :), altfel nu merita, zau! Normal ca nu-s identici cu ai lor, ca n-au chimicale si cine stie ce adaosuri ciudate, da-s bune rau, au crusta groasa, crocanta, carnea moale si deloc uscata si eu le fac cu mare drag cand stiu ca le mananca copiii mei. Cu arome asa faine, cu ingrediente pe care le ai la indemana oricand si uite ce fain ies! Bineinteles ca sunt fel de fel de variante, cu condimente gen cimbru, cu ceapa in marinada, cu boia sau mustar, cu pieptul de pui marinat in lapte, asta ce-o prezint eu e doar una dintre ele 🙂
Eu am facut mai multe, din 3 bucati piept de pui destul de mari, c-aveam si de trimis, dar tu daca faci pentru 2-3 persoane, adaptezi ingredientele ca atare sau consumi rece, la pachet la munca sau la scoala 🙂
Ingrediente Crispy strips
- piept de pui dezosat – 3 bucati
- o punga fulgi de porumb
- faina alba
- sare
- 5-6 oua
Pentru marinat
- zeama de la o lamaie
- 5 catei de usturoi
- 4 linguri sos de soia
- 5 linguri ulei
Ulei pentru prajit
Mod de preparare Crispy strips din piept de pui
- Am faramitat cu mana fulgii de porumb inainte de a desface punga, astfel incat sa-i macin doar partial, obtinand un amestec cu bucati fine si bucati mai mari. Partea fina adereaza mai bine la bucata de carne formand crusta necesara pentru Crispy strips, in timp ce partile mai mari devin crocante la prajit.
Pieptul de pui il portionezi in bucati, nici subtiri, nicio groase, de aproximativ 2 degete, poate o idee mai putin. Eu am facut din fiecare piept de pui cam 8-9 bucati. Nu le bati nu le faci nimic, pentru ca altfel ar iesi uscate la prajit si nu vrei asta.
Procedezi la fel cu toata cantitatea de carne.
Amesteci intr-un bol uleiul cu sosul de soia, zeama de lamaie si cateii de usturoi feliati subtire.
Pui carnea intr-un bol, torni sosul obtinut si amesteci bine cu mainile cuprinzand toate bucatile de carne. Sosul de soia fiind sarat este suficient pentru sararea carnii, asa ca nu mai adaugati sare deloc.
Acoperi bolul cu folie alimentara si-l dai la frigider peste noapte sau cel putin pentru cateva ore.
Scoti de la rece cu 30 minute inainte de a praji preparatul.
Crispy strips din piept de pui
Pregatesti 3 vase largi. Intr-unul pui faina, in altul fulgii de porumb, iar in al treilea bati bine ouale cu o furculita, adaugand si putina sare.
Intr-o tigaie larga incingi mult ulei – cam de doua degete.
Cand s-a inclins bine, dai focul la mediu.
Treci bucatile de pui prin faina, apoi prin ou si iar prin faina, iar prin ou, trecandu-le la final prin fulgii de porumb.
Deci de 2 ori prin faina si oua, sa obtii crusta exterioara necesara, care ajuta inlusiv la prajirea in profunzime a carnii.
Le pui in uleiul incins si le rumenesti frumos pe toate partile. Dureaza cam 6-7 minute fiecare transa. 3-4 minute pe-o parte, 2-3 pe cealalta. Nu le praji la foc iute, risti sa nu se patrunda bine carnea, lasa focul la mediu, asa cum am mentionat.
Scoate-le intr-un vas in care ai pus servetele, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Le servesti cu sosuri, cu cartofi pai, cu baghete de morcov la cuptor, cu ce vrei tu!
- piept de pui dezosat - 3 bucati
- o punga fulgi de porumb
- faina alba
- sare
- 5-6 oua
- Pentru marinat
- zeama de la o lamaie
- 5 catei de usturoi
- 4 linguri sos de soia
- 5 linguri ulei
- Ulei pentru prajit
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
Se pot face si la cuptor ?
da