duminică, septembrie 15, 2019

Crema de vanilie

205Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Daca ai nevoie de-o crema de vanilie pentru eclere, rulouri, deserturi la pahar sau prajituri cu crema, nu ezita s-o pregatesti.

E atat de fina si gustoasa de…cu greu ajunge-n deserturi, iti vine s-o mananci din castron.

Reteta de fata are ingredientele pentru o portie de baza, ce-ajunge  pentru 10-15 rulouri, dar tu poti adapta reteta dubland sau tripland ingredientele in functie de preparatul la care o vei folosi.

crema-de-vanilie-2[ingredients title=”Ingrediente crema de vanilie”]

  • 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina
  • 2-3 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri ou
  • 150-200 ml frisca batuta (indulcita dupa gust)
  • vanilie sau zahar vanilat

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare Crema de vanilie”]

  1. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile si zaharul
  2. Cand zaharul e diluat adauga amidonul/faina cernuta, omogenizeaza, apoi adauga, putin cate putin laptele, amestecand continuu sa nu faca cocoloase.
  3. Pune vasul pe foc si amesteca incontinuu cu o lingura, cu grija sa nu se prinda crema si sa se afume. Lasa la foc pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.
  4. Opreste focul, adauga vanilia, un vf cutit sare, si transfera vasul in altul, cu apa rece.
  5. Amesteca usor pana se raceste complet!
  6. Pune crema in bolul in care ai mixat frisca si omogenizeaza amestecand usor, usor.
  7. Pastreaza crema la rece pana la folosire.

[/preparare]

crema-de-vanilie-3

 

crema-de-vanilie-4

 

crema-de-vanilie-5

 

rpb

 

rulouri-cu-crema-de-vanilie

 

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

4 comentarii

Lasă un răspuns