vineri, august 23, 2019

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

102Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! :))

Cine ma cunoaste, m-alege pentru review de produse pentru ca stie ca-s sincera, pana-n maduva oaselor :))
Asa ca probabil d-asta mi-a fost trimis acest Multicooker Crock-Pot Express spre testare.

L-as fi oprit la mine, cum nu? Mai ales ca-n 2-3 ore aveam pranzul complet gata, ciorba si fel principal, da’ ce pranz si ce arome, desi am lucrat cu carne de vita si-ntre timp am avut multe alte treburi de rezolvat!

Dar pentru ca nu trebuie sa stai langa aparat si ai si sonor de final care te atentioneaza cand e gata, m-am incadrat cu toate!

Cand manca escalopul de vita, fiu-miu a zis:

– Da-n general carnea asta nu ca-i mai atoasa? La asta nici nu trebuie cutit. 🙂

De ce l-as fi oprit acasa?

Pentru ca :

  • are 8 programe + 4 modalitati de gatire
  • in comparatie cu alte produse de tipul lui isi face treaba pentru care a fost creat, fara batai de cap suplimentare pentru tine si este perfect pentru orice bucatarie
  • poate gati orice tip de mancare, rapid
  • este o relaxare ca tu sa te odihnesti iar Multicooker Crock-Pot Express gateaste in locul tau mese gustoase

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express

Ingrediente Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

800-900 g vita
500 g hribi
3 linguri ulei de masline.
50 g unt
2 cepe
4 linguri sos soia
o foaie de dafin
4 catei usturoi
putina faina
300 ml apa
2 linguri amidon alimentar
patrunjel verde

escalop de vita

Mod de preparare Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pentru inceput seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe modul BROWN/SOTE pentru 20 minute si apasa START.
Pe display apare HEAT, iar in momentul in care aparatul este incalzit se va auzi un semnal sonor.
Pune uleiul in oala.
Taie carnea de vita felii. Trece feliile de carne usor prin faina, apoi, pe rand, prajeste-le in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express, pana se deschid usor la culoare si devin marginile usor rumene.
Le scoti intr-un vas pe care-l acoperi.
Pui apoi untul si adaugi ceapa tocata cubulete impreuna cu hribii pe care i-ai taiat fasii.
Lasi aproximativ 5 minute, amestecand. Pui sosul de soia si bucatile de carne.
Amesteci usor si torni 300 ml apa.
Apesi butonul Stop si alegi de data asta din panou programul MEAT/STEW, setezi timpul – 45 minute.
In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
Cu ajutorul unei spatule lungi si cu manusa de bucatarie, rotesti supapa permitand sa se elibereze aburul.
Cand acest lucru s-a incheiat, mai asteapta 2 minute apoi deschide capacul.
Amesteca amidonul cu 30-40 ml apa rece, adauga-l in vas si amesteca usor sa nu rupi carnea, pune usturoiul pisat, foaia de dafin, potriveste gustul de sare (ai grija ca si sosul de soia sareaza mancarea) apoi pune capacul la loc pentru 2-3 minute. Nu este cazul sa mai inchizi supapa.
Apasa butonul Stop si serveste mancarea presarata cu patrunjel verde tocat, alaturi de orez, cartofi nature sau legume fierte la abur. Ti-am zis ca gateste doar mese gustoase? 😉
Pofta buna!

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

escalop de vita

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns