mnb

Prajitura Lamingtons-Prajitura Tavalita

6.77KVizualizări
4.5
(2)

 

Pentru unii banalitate, pentru mine noutate. :))

Nu am facut si nu am mancat niciodata prajitura tavalita; de fapt mint, am mancat o data la cineva aceasta prajitura de casa dar nu cred ca era ok reteta. Prajitura era prea…insiropata, moale, nu era buna cum mi-a iesit mie :))

Copii au fost extrem de incantati, au mancat seara de i-am rugat sa-mi lase si pentru poza :))

Si mie mi-a placut. Mult de tot 🙂

Am rasfoit multe retete pe net dar m-am oprit la Cristina, respectand reteta ei pentru glazura, iar reteta pentru blat inspirata de la Paula.

 

lamingtons[ingredients title=”Ingrediente Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita „]

  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 100 gr zahar tos
  • 250 gr faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • o lingura zeama lamaie
  • un vf cutit sare
  • o lingurita extract de vanilie
  • Pentru glazura
  • 200 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 250 gr zahar
  • 12  linguri lapte
  • 1/2 lingurita rom sau Amaretto

nuca de cocos -100 gr

[/ingredients]

lamingtons 2

[directions title=”Mod de preparare Prajitura Lamingtons/Prajitura Tavalita”]

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Amesteca galbenusurile cu laptele, uleiul si vanilia.
  3. Albusurile mixeaza-le spuma apoi adauga zaharul treptat. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  4. Adauga amestecul cu galbenusuri peste albusurile spuma.
  5. Cerne faina impreuna cu praful de copt si-adauga in compozitie. Pune si zeama de lamaie.
  6. Omogenizeaza amestecand totul de jos in sus.
  7. Toarna compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  8. Coace blatul la 170 grade pana prinde o culoare frumoasa la suprafata.
  9. Lasa la racit apoi taie-l in cuburi. Mie mi-au iesit 28 bucati dar depinde cat de mari le taiati.

Glazura

  1. Pune toate ingredientele intr-un vas pe foc.
  2. Amesteca in continuu pana la omogenizare si lasa la fiert pana incepe sa se ingroase si are consistenta putin mai fluida decat mierea.
  3. Opreste focul si lasa sa se raceasca putin.
  4. Inteapa cu furculita cate un cub de blat si trece-l prin siropul cald, apoi pune-l intr-o farfurie in care  ai pus nuca de cocos si invarte-l pe toate partile.
  5. Procedeaza la fel cu tot blatul si toata glazura.
  6. Daca se ingroasa glazura prea mult in timp ce se raceste, mai pune-o putin pe foc.

[/directions]

DSC05685DSC05687DSC05691

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

3 comentarii

  • Nu vreau sa va supar, dar am incercat reteta dvs., blatul a iesit de toata jena, cred ca trebuia 150 ml lapte nu 50 ml lapte, iar din glazura lipseste laptele cu desavarsire.🤦‍♀️🤦‍♀️

    • Buna seara, Crina!
      Nici vorba de suparare, imi pare mie rau ca ati pierdut ingredientele.
      Eu am scris in introducere, reteta nu am inventat-o eu si am lasat link catre fetele de la care am preluat retetele.
      Blatul era dupa reteta Paulei, iar daca mie mi-a iesit foarte bine, asa trebuia si dumneavoastra.
      La glazura da, am omis eu sa trec laptele, dar nu cu intentia sa nu iasa cuiva prajitura, efectiv am uitat cand am scris-o.Voi edita acum, multumesc de atentionare. Imi pare rau ca ati stricat ingredientele si ati pierdut timp. <3

Lasă un răspuns

1 × 2 =