Ingrediente
210 gr margarină
70 gr zahăr
100 gr nucă măcinată
un ou
280 gr făină grâu
un plic praf de copt
un vf. cuţit sare
zahăr pudră şi zahăr vanilat
Mod de preparare
Mixează spumă margarina împreună cu zahărul.
Adugă oul şi mixează în continuare.
Încorporează nuca măcinată şi omogenizează.
Pune făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi amestecă uşor.
Vei obţine un aluat molicel dar destul de ferm pentru modelare.
Preîncălzeşte cuptorul şi aşează o hârtie de copt pe tava în care vei coace cornuleţele.
Cu mâna uscată ia câte puţin din aluat, formează mici suluri cărora le vei da formă de potcoavă şi aşează-le în tavă.
Coace la foc mediu până se rumenesc uşor.
Scoate-le si , fierbinţi, trece-le cu grijă (sunt foarte fragede) prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
Sursa .
Multumesc , Ancuţo.
Sa va fie de bine! Pupici si o saptamana usoara!
Cred ca sunt super gustoase!!!
Sunt super gustoase cornuletele astea. Vreau si eu vreo doua duzini sa imi ajunga pana fac si eu :)). Pup
Uite ce bunatati a gatit Gaby, sunt pentru mine, nu? Imi plac fff mult cornuletele cu nuca! Pupicei!
Deja imi imaginez cum se topesc in gura! da…ne-ai facut pofta 😛 rau de tot :))
Stiu cat sunt de delicioase.Pup!
Ce pofta mi-ai facut, abia astept Craciunul, probabil atunci intru si eu in „faza” de cornutele si biscuiti 🙂
Fragede si bune cornuletele astea!
Am trecut o fuga si pe-aici.. doar ca sa le mai admir odata!
Pupici
Imi plac tare mult aceste cornulete !!!! Duminica placuta!
Arata super bine cornuletele,sunt si usor de preparat.
DELICIOASE
super bune si eu vreau
mai nainte le-am scos din cuptor si sunt fff bune..se topesc in gura 😀