mnb

Cornulete cu nucă şi vanilie

3.28KVizualizări
0
(0)

Ingrediente
210 gr margarină
70 gr zahăr
100 gr nucă măcinată
un ou
280 gr făină grâu
un plic praf de copt
un vf. cuţit sare

zahăr pudră şi zahăr vanilat

Mod de preparare
Mixează spumă margarina împreună cu zahărul.
Adugă oul şi mixează în continuare.
Încorporează nuca măcinată şi omogenizează.
Pune făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi amestecă uşor.
Vei obţine un aluat molicel dar destul de ferm pentru modelare.

Preîncălzeşte cuptorul şi aşează o hârtie de copt pe tava în care vei coace cornuleţele.
Cu mâna uscată ia câte puţin din aluat, formează mici suluri cărora le vei da formă de potcoavă şi aşează-le în tavă.
Coace la foc mediu până se rumenesc uşor.
Scoate-le si , fierbinţi, trece-le cu grijă (sunt foarte fragede) prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.

Sursa .
Multumesc , Ancuţo.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

14 comentarii

Lasă un răspuns

13 − eleven =