mnb

Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

12.7KVizualizări
5
(27)

Visul oricarei gospodine care prepara inghetata de casa, este ca aceasta sa fie buna, cremoasa, fara ace de gheata. Crezi ca acest lucru este posibil fara masina de inghetata, fara scos si mixat sa spargi acele? Este :). Gustul final al inghetatei depinde de conținutul de grăsime al ingredientelor utilizate. Gustul cremos, fin, delicat se obține atunci când utilizați produse cu  conținut maxim de grăsime. Nu o lungesc prea mult, va zic doar ca inghetata de vanilie a fost laudata maxim de catre ai mei copii, iar fiica-mea a zis: Cantitatea asta de inghetata ce mi-ai pus-o in cupa, in comert as manca-o in vreo 3 ture, pe-a ta o mananc dintr-o rasuflare, ba chiar ti-as mai cere :)))) Combinatia vanilie-zmeura a fost alegerea de azi, dar puteti schimba cum va place, sa pastrati reteta de baza – frisca, unt, galbenus, zahar, ciocolata alba – adaugand fructe uscate, mure, afine, nuci, fistic, caramel, alune sau orice altceva va trece prin minte

inghetata-de-casa-1

Ingrediente Inghetata de casa cu vanilie si zmeura
  • 500 ml frisca LaDorna (sau orice alt tip de frisca cu continut mare de grasime)
  • 200 g ciocolata alba
  • 60-80 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 30 g unt
  • 100-150 g zmeura
  • un varf cutit sare

inghetata-de-casa-2

Mod de preparare inghetata de casa

Pentru inceput pui galbenusurile impreuna cu zaharul si untul intr-o craticioara cu fund dublu.

Pornesti focul, dai la mic pui craticioara si amesteci continuu, pana la diluarea zaharului. Grija mare sa nu se prinda!

Varianta mai sigura, dar care dureaza putin mai mult, e cea in care faci acest pas intr-un bol metalic pe care-l pui pe baie de abur.

In amestecul fierbinte pui ciocolata tocata si zaharul vanilinat si amesteci pana cand se omogenizeaza amestecul.

Il transferi intr-un vas cu apa rece si amesteci pana cand se raceste.

Frisca rece, de la frigider, o pui intr-un bol rece si o mixezi pana cand devine pufoasa si ferma.

Adaugi amestecul de ciocolata in trei etape, amestecand usor, de jos in sus. Cand adaugi a treia oara pui si zeama de lamaie. Omogenizezi crema pentru inghetata.

Pregatesti o caserola cu capac si torni amestecul. Presari deasupra zmeura (congelata sau proaspata, e buna oricare) si apesi usor peste ea pana intra in crema. Nu amesteci, risti sa schimbi culoarea in roz; nu c-ar fi o problema insa daca vrei sa-ti iasa ca a mea, o faci cum am facut-o eu.

Pui capac peste caserola (cu cat mai ermetic, cu-atat mai bine) si bagi caserola la congelator. Eu am lasat-o peste noapte. Fiind mai grasa, ingheata mai greu, dar si rezultatul e muuuult mai grozav!

inghetata-de-casa-3

inghetata-de-casa

inghetata-de-casa-4

inghetata-de-casainghetata-de-casa-5

5.0 from 1 reviews
Inghetata de casa cu vanilie si zmeura
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Lista de cumparaturi
  • Ingrediente Inghetata de casa cu vanilie si zmeura
  • 500 ml frisca LaDorna (sau orice alt tip de frisca cu continut mare de grasime)
  • 200 g ciocolata alba
  • 60-80 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 30 g unt
  • 100-150 g zmeura
  • un varf cutit sare

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 27

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

8 comentarii

Lasă un răspuns

eleven + fifteen =

Voteaza reteta: