Visul oricarei gospodine care prepara inghetata de casa, este ca aceasta sa fie buna, cremoasa, fara ace de gheata. Crezi ca acest lucru este posibil fara masina de inghetata, fara scos si mixat sa spargi acele? Este :). Gustul final al inghetatei depinde de conținutul de grăsime al ingredientelor utilizate. Gustul cremos, fin, delicat se obține atunci când utilizați produse cu conținut maxim de grăsime. Nu o lungesc prea mult, va zic doar ca inghetata de vanilie a fost laudata maxim de catre ai mei copii, iar fiica-mea a zis: Cantitatea asta de inghetata ce mi-ai pus-o in cupa, in comert as manca-o in vreo 3 ture, pe-a ta o mananc dintr-o rasuflare, ba chiar ti-as mai cere :)))) Combinatia vanilie-zmeura a fost alegerea de azi, dar puteti schimba cum va place, sa pastrati reteta de baza – frisca, unt, galbenus, zahar, ciocolata alba – adaugand fructe uscate, mure, afine, nuci, fistic, caramel, alune sau orice altceva va trece prin minte
Ingrediente Inghetata de casa cu vanilie si zmeura
- 500 ml frisca LaDorna (sau orice alt tip de frisca cu continut mare de grasime)
- 200 g ciocolata alba
- 60-80 g zahar
- 4 galbenusuri
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 30 g unt
- 100-150 g zmeura
- un varf cutit sare
Mod de preparare inghetata de casa
Pentru inceput pui galbenusurile impreuna cu zaharul si untul intr-o craticioara cu fund dublu.
Pornesti focul, dai la mic pui craticioara si amesteci continuu, pana la diluarea zaharului. Grija mare sa nu se prinda!
Varianta mai sigura, dar care dureaza putin mai mult, e cea in care faci acest pas intr-un bol metalic pe care-l pui pe baie de abur.
In amestecul fierbinte pui ciocolata tocata si zaharul vanilinat si amesteci pana cand se omogenizeaza amestecul.
Il transferi intr-un vas cu apa rece si amesteci pana cand se raceste.
Frisca rece, de la frigider, o pui intr-un bol rece si o mixezi pana cand devine pufoasa si ferma.
Adaugi amestecul de ciocolata in trei etape, amestecand usor, de jos in sus. Cand adaugi a treia oara pui si zeama de lamaie. Omogenizezi crema pentru inghetata.
Pregatesti o caserola cu capac si torni amestecul. Presari deasupra zmeura (congelata sau proaspata, e buna oricare) si apesi usor peste ea pana intra in crema. Nu amesteci, risti sa schimbi culoarea in roz; nu c-ar fi o problema insa daca vrei sa-ti iasa ca a mea, o faci cum am facut-o eu.
Pui capac peste caserola (cu cat mai ermetic, cu-atat mai bine) si bagi caserola la congelator. Eu am lasat-o peste noapte. Fiind mai grasa, ingheata mai greu, dar si rezultatul e muuuult mai grozav!
- Ingrediente Inghetata de casa cu vanilie si zmeura
- 500 ml frisca LaDorna (sau orice alt tip de frisca cu continut mare de grasime)
- 200 g ciocolata alba
- 60-80 g zahar
- 4 galbenusuri
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 30 g unt
- 100-150 g zmeura
- un varf cutit sare
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
[…] pentru o inghetata de casa cu ciocolata! Nu zic rau, nu? :)) Sincer, a iesit SI MAI cremoasa decat cea de vanilie, cu greu am reusit s-o iau cu clestele pentru inghetata, desi a stat toata noaptea in lada […]
Super inghetata! Multumim pentru reteta!
Cu drag!
Zi frumoasa! <3
Super inghetata! Multumim pentru reteta!
Cu drag!
Zi frumoasa! <3
Buna! Cand se pune ciocolata si zaharul vanilat oprim focul?
Buna, Laura! Da, opresti focul (sau iei de pe baie de abur, depinde cum ai ales) si pui ciocolata. Amestecul fiind fierbinte si ciocolata rupta cubulete, se va omogeniza in crema.
Cea mai fina reteta de inghetata de casa incercata de mine!