Kringel Estonian - Rețete Papa Bun

mnb

Kringel Estonian

1.55KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Inspirat de la Ana Ciolacu şi  de la toată populaţia care s-a inspirat de la ea.:)))
Eu i-am pus în plus cacao.

Ingrediente

300 gr făină
15 gr drojdie
200 ml lapte cald
un ou
50 gr unt
3 linguri zahăr
putină sare
pentru uns
70 gr unt
zahăr -3-4 linguri
o linguriţă scorţişoară
o linguriţă cacaoMod de preparareÎntr-un bol adânc punem făina cernută, drojdia farâmată cu mâna, zahărul, oul şi puţină sare. Încălzim uşor laptele în care am adăugat şi untul tăiat cubuleţe. Începem să adăugăm câte puţin peste făină , încorporând. Frământăm cu mâna până obţinem un aluat maleabil,elastic, nelipicios, cu consistenţa asemanatoare plastelinei. În funcţie de tipul de făină folosit poate fi necesar să mai adăugăm sau să mai reducem uşor catitatea de lapte. Ungem aluatul cu puţin ulei, acoperim vasul cu-n şervet curat şi lăsăm la loc cald pentru cel puţin o oră , timp în care aluatul îşi dublează volumul. Pe masa înfăinată întindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulară de aproximativ 1 cm.grosime. Facem un amestec din unt, zahăr, scorţişoară şi cacao cu care ungem uniform foaia de aluat.(păstrăm o lingură de pastă). Rulăm foaia până obţinem un sul lung pe care-l tăiem in doua ,pe lungime, cu un cuţit ascuţit, lăsănd câţiva cm. netăiaţi la un capăt. Din acel capat  ramas intreg incepem sa luam partile taiate si sa le impletim  rasucindu-le. Unim capetele sululul formand o coronita pe care o ungem cu restul de pasta ramasa.
O transferam in tava in care am pus hartie pentru copt si o mai lasam 15 minute la loc cald. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu timp de 25-30 minute

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

28 de comentarii

Lasă un răspuns