Oua umplute, in sos? O nebunie! Au avut mare trecere si, avand noroc de ouale rosii de la Paste, mai preparam cate un platouas cand se terminau 😉
Nu-mi placeau ouale umplute. 🙂 Mi se pareau ok doar pregatite pe loc, aspectul ce-l capatau dupa „odihna”la frigider taindu-mi orice pofta 😀
Nu va pot da cantitati exacte, depinde cate oua vreti sa faceti, va dau doar ingredientele si ideea 😉
Ingrediente oua umplute, in sos
- oua
- pate de porc
- mascarpone
- mustar
- sare
- piper
- smantana (mai groasa)
- iaurt
- boia de ardei dulce
- codite de ceapa verde
Mod de preparare Oua umplute, in sos
Pregatiti un vas cu apa, pe care-l puneti la fiert. Adaugati o lingura de otet in apa. Cand da in clocot puneti ouale spalate si le lasati la fiert pentru 15 minute.
Scurgeti apoi apa si turnati deasupra apa rece. Lasati la racit apoi decojiti cu grija.
Cu un cutit subtire taiati ouale in doua parti egale. Scoateti usor galbenusul si il puneti intr-un bol. Il pasati bine cu furculita.
Puneti peste galbenusuri, in parti egale, mascarpone si pate. Adaugati si o lingurita de mustar, sare si piper dupa gust. Pasati totul cu un blender. In cazul in care compozitia e prea tare/uscata , adaugati putina smantana, pana obtineti consistenta potrivita pentru umplut albusurile.
Umpleti jumatatile de albusuri cu pasta obtinuta si le asezati cu umplutura in jos pe un platou.
Pregatiti intr-un vas sosul amestecand in parti egale smantana si iaurt. Condimentati cu sare si nucsoara apoi turnati peste oua.
Presarati boia si codite de ceapa, tocate, apoi pastrati la rece si consumati cu moderatie, alaturi de alte aperitive preferate.