Chec aperitiv cu sunca si cascaval, un „ceva bun sarat”, usor de facut, adaptabil cu ce mezeluri ai prin frigider. Ingrediente simple, mod de preparare la indemana oricui, o reteta pe care trebuie s-o ai in colectie. Oua, cascaval, sunca, ardei gras, faina – sunt cateva dintre ingredientele retetei de chec sarat.
Desi mai am retete de chec in blog, azi am vrut sa testez reteta Ginei Bradea.
Multumesc, Gina!
Pentru doua tavi de chec – pentru o singura tava injumatatiti cantitatile
- 12 oua
- 200 ml ulei
- 400 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 60 ml lapte
- 200 g cascaval – poti pune ce tip de cascaval ai, doar sa fie uscat si tare
- 200 g sunca – poti pune mezel de casa, sunca, resturi de friptura
- un ardei gras rosu
- masline fara sambure
- sare
- piper
Pont (asta nu e de la mine ci de la copiii mei :)))
De cele mai multe ori, deasupra compozitiei pentru chec, trasam cateva linii de ketchup, pe care le intindeam usor cu un bat de frigaruie si apoi bagam la cuptor.
Copiii mei, dupa ce au mancat acest chec, au spus ca le-a lipsit acea crusta cu ketchup pe care o faceam de obicei. Asa ca puteti face si acel pas 😉
La reteta asta vedeti exact la ce ma refer – Chec aperitiv
Preparare Chec aperitiv cu sunca si cascaval
Pregateste un bol marein care pui albusurile de ou.
Separat pune galbenusurile si putina sare. Amesteca. Toarna in fir subtire uleiul si mixeaza la viteza mica, pana la incorporare. Adauga apoi si laptele.
Mixeaza spuma albusurile pentru 3-4 minute. Adauga amestecul cu galbenusuri si, cu miscari usoare de jos in sus, omogenizeaza compozitia.
Adauga faina cernuta, amestecata cu praful de copt, in ploaie, putin cate putin. Amesteca usor, la fel ca-s pasul precedent.
In acest moment adaugi restul ingredientelor alese de tine (mezelul, ardeiul gras, maslinele tocate sau, daca sunt mici, intregi), tocate cubulete, cascavalul ras si omogenizezi usor amestecand totul cu lingura.
Pregateste tavile tapetandu-le cu hartie pentru copt.
Toarna compozitia de chec aperitiv si niveleaza usor.
Introdu tavile la cuptor, pe treapta a doua (de jos is sus), la 180 grade, si coace checul pentru 50 de minute.
Checul aperitiv cu sunca si cascaval trebuie sa fie usor rumen iar la testul cu scobitoarea (sau un bat de frigarui), aceasta sa iasa curata.
Feliaza-l cand s-a racit bine.
Chec aperitiv cu sunca si cascaval imagini