duminică, septembrie 22, 2019

Lipii pentru shaorma

228Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc!

Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma.

Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca n-ai ales gresit 😉

Ca sa faci lipii bune pentru shaorma, una dintre conditiile de baza este sa ai tigaie care sa faca fata acestui gen de preparat – sa nu arda, sa coaca uniform, sa nu lipeasca.

Si de data asta Regis Stone m-a ajutat si-a trecut testul cu brio 😉

lipii-shaorma

[ingredients title=”Ingrediente Lipii pentru shaorma (pentru 8 bucati)”]

  • 500 g faina alba
  • 25 g drojdie proaspata
  • aprox 250 ml apa calda
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita rasa sare
  • 50 g unt
  • 30 ml ulei de masline
  • faina pentru pudrat blatul de lucru

[/ingredients]

lipii-shaorma-2

 

Mod de preparare Lipii pentru shaorma

Intr-o canita pune drojdia cu zaharul si amesteca energic.
Adauga 2 linguri de faina si putina apa calduta. Trebuie sa ai un amestec lichid dar destul de grosut, ca o smantana.
Lasa la crescut timp de cateva minute (pana-si dubleaza volumul).
Pune intr-un bol restul de faina, fa o gropita si toarna in mijloc amestecul cu drojdie.
Adauga untul (lasat in prealabil la temperatura camerei), faina si uleiul.
Toarna, putin cate putin, apa calda, omogenizand aluatul.

Te opresti cand aluatul are o consistenta ferma, nelipicioasa, elastica. Adaosul de apa depinde de puterea de absorbtie a fainii. Pregatiti 280 ml apa calda dar adaugati atat cat cere faina.

Pudrati blatul de lucru cu faina, rasturnati aluatul si framantati-l cateva minute.

Il puneti la loc in bol, acoperiti cu un servet curat si-l lasati la loc cald pentru o ora.

Il rasturnati pe blatul de lucru si-l impartiti in 8 bile egale. Tigaia mea are 28 cm, daca le faceti intr-o tigaie mai mica, impartiti in 10 bile.

Puneti tigaia la incins, la foc mediu.

Luati o bila de aluat si o intindeti pe blatul infainat, cat de subtire puteti voi.

O luati usor si-o puneti in tigaia incinsa. O lasati pana se rumeneste usor, apoi o invartiti si pe cealalta parte lasand-o pana se rumeneste.

Procedati la fel cu toate bilele de aluat apoi folositi-le dupa bunul plac 😉

De ce va recomand tigaia asta?

Are atat de multe avantaje incat trebuie sa fie, macar una :)), in orice bucatarie 😉 – invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa, rezistenta la zgarieturi , invelis de 4 mm grosime, carcasa din aluminiu forjat, inductie superioara a caldurii, baza din otel inoxidabil, usor de curatat, nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare, maner bine fixat – nu se va rasuci, ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica .

Sa va fie de folos! >:d<

lipii-shaorma-3

lipii-shaorma-4lipii-shaorma-6

lipii-shaorma-8

 

 

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns