Muschi de porc in sos de rosii, picant - Rețete Papa Bun

Muschi de porc in sos de rosii, picant

648Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Astazi- muschi de porc in sos de rosii picant.
Bai..sosul asta e DEMENTIAL!!! insist, chiar va rog sa il incercati!

Ingrediente pentru 4 Portii:

cca. 800 g muschi de porc täiat in felii
3 linguri ulei
3 cepe
3 cätei de usturoi
2 linguri stafide tocate
o cutie Cirio pelati
1/2 pahar de vin alb
1,2 linguritä busuioc uscat
1 linguritä oregano
1 linguritä zahär
2 linguri smintinä
busuioc proaspät

Intai m-am ocupat de muschiulet.
L-am taiat felii, l-am condimentat cu sare si piper si l-am prajit bine pe ambele parti. L-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am lasat in sala de asteptare :)))
Am incins uleiul.Am adaugat ceapa tocata marunt, am lasat sa se caleasca 2 minute dupa care am adaugat usturoiul feliat si stafidele si am mai calit 2 minute. Am pus vinul si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat (nu mancarea :)))), numai vinul )

Am pus frumusel continutul din cutia Cirio, zaharul, condimentele uscate si..un capac (nu tot inauntru :))) ci deasupra.

Am dat focul la mic si mi-am facut o cafea :)))

Dupa aprox 30-35 minute am adaugat in sos doua linguri de smantana , bucatile de muschi, sare si piper si am mai lasat doua clocote .
Am oprit focul si am adaugat busuiocul proaspat (v-am pacalit :)), am pus tot uscat ca nu aveam proaspat si iubesc busuiocul la fel cum iubesc foaia de dafin ;), asa ca nu puteam renunta la partea asta din program :))) )

Am facut un piure, o salata de varza si..am papat.

E bun, bun, bun,. bun ! :)))
Stiti vorba aia “te lingi pe degete” 😉

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

7 comentarii

Lasă un răspuns