Tarta cu carne si ciuperci – Reteta dragei mele Diaconta. Toata familia a papat cu pofta, e foarte, foarte buna.
Ingrediente
Pentru tarta
- 300 gr faina
- o lingurita praf copt
- o lingurita sare
- 50-60 gr margarina topita sau unt
- 1 ou
- 3 linguri smantana
Pentru umplutura
- 400-500 gr ciuperci (eu am pus galbiori)
- 300-400 gr carne vita tocata
- 3 triunghiuri branza topita
- 3 linguri ulei
- 3 linguri smantana
- patrunjel si marar verde, tocat
- o ceapa mare
- sare, piper
- un ou
Un ou si susan pentru uns deasupra
Mod de preparare
Pregatim aluatul pentru tarta:
Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat.
Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru „grilajul” superior.
Umplutura:
Ceapa o tocam marunt si o calim in ulei. Adaugam carnea tocata, ciupercile tocate si putina apa, lasam la foc mic, amestecand, pana scade toata zeama. Cand s-a racit amestecul adaugam smantana, branza topita, verdeata tocata, oul , sare si piper.
Punem umplutura peste aluatul din tava, din restul de aluat facem cateva fasii pentru decor, ungem cu ou batut si presaram susan si bagam tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc mediu.
E delicioasa!!!
Excelent arata imi place mult si compozitia dar prezentarea finala e de nota 100 !!!!!
DIACONTA este si prietena mea pe Netlog .
Arata super tare tarta , tre s-o execut si eu .
Silvia, multumesc tare mult.
Onesta, fata faina Claudia si tare priceputa. S-o faci ca se merita;)
Arata tare bine Tarta cred ca e la fel de buna precum arata