marți, august 20, 2019

Tarta cu carne si ciuperci

73Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email
tarta-cu-carne-si-ciuperci
Reteta dragei mele Diaconta. Toata familia a papat cu pofta, e foarte, foarte buna.

Ingrediente

Pentru tarta

  • 300 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • o lingurita sare
  • 50-60 gr margarina topita
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana

Pentru umplutura

  • 400-500 gr ciuperci(eu am pus galbiori:P )
  • 300-400 gr carne vita tocata
  • 3 triunghiuri branza topita
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • patrunjel si marar verde, tocat
  • o ceapa mare
  • sare, piper
  • un ou

Un ou si susan pentru uns deasupra

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru tarta:
Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat.
Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru “grilajul” superior.
Umplutura:
Ceapa o tocam marunt si o calim in ulei. Adaugam carnea tocata, ciupercile tocate si putina apa, lasam la foc mic, amestecand, pana scade toata zeama. Cand s-a racit amestecul adaugam smantana, branza topita, verdeata tocata, oul , sare si piper.
Punem umplutura peste aluatul din tava, din restul de aluat facem cateva fasii pentru decor, ungem cu ou batut  si presaram susan si bagam tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc mediu.
E delicioasa!!!
Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

4 comentarii

Lasă un răspuns