mnb

Tarta cu carne si ciuperci

3.38KVizualizări
5
(3)
Tarta cu carne si ciuperci – Reteta dragei mele Diaconta. Toata familia a papat cu pofta, e foarte, foarte buna.

Ingrediente

Pentru tarta

  • 300 gr faina
  • o lingurita praf copt
  • o lingurita sare
  • 50-60 gr margarina topita sau unt
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana

Pentru umplutura

  • 400-500 gr ciuperci (eu am pus galbiori)
  • 300-400 gr carne vita tocata
  • 3 triunghiuri branza topita
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • patrunjel si marar verde, tocat
  • o ceapa mare
  • sare, piper
  • un ou

Un ou si susan pentru uns deasupra

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru tarta:
Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat.
Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru „grilajul” superior.
Umplutura:
Ceapa o tocam marunt si o calim in ulei. Adaugam carnea tocata, ciupercile tocate si putina apa, lasam la foc mic, amestecand, pana scade toata zeama. Cand s-a racit amestecul adaugam smantana, branza topita, verdeata tocata, oul , sare si piper.
Punem umplutura peste aluatul din tava, din restul de aluat facem cateva fasii pentru decor, ungem cu ou batut  si presaram susan si bagam tava la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc mediu.
E delicioasa!!!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

4 comentarii

Lasă un răspuns

5 × four =