Nu exista prajitura de toamna mai simpla si mai buna decat aceasta prajitura cu prune si bezea!
Cred ca maxim 15 minute mi-a luat s-o prepar.
Am mancat si calda si rece, i-o bunatate! Atat de frumos se completeaza staturile – fraged, dulce-acrisor, crocant.
Ingrediente:
- 140 gr unt
- 4 oua
- 150 gr zahar + 6 linguri
- 3 linguri nuca macinata
- 250 gr faina
- un plic praf copt
- coaja rasa lamaie
- un plic zahar vanilat
- 800 gr prune
- un vf cutit sare
Mod de preparare prajitura cu prune si bezea:
- Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.
- Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.
- Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.
- Omogenizeaza.
- Unge o tava de 22/26 cm cu unt si distribuie compozitia cu lingura.
- Cu mana usor umeda niveleaza-o in mod egal peste tot.
- Spala prunele, scurge-le bine si scoate-le samburii.
- Rupe-le in doua si aseaza-le peste prajitura cu coaja in jos.
- Presara peste ele nuca macinata.
- Mixeaza spuma albusurile cu un vf cutit sare, zaharul vanilat, si adauga treptat cele 6 linguri zahar ramase.
- Nu te opri pana ce zaharul nu e topit complet si compozitia formeaza tepi la atingere.
- Pune, lingura cu lingura, peste prune, niveleaza, formeaza tepi cu lingura si da tava in cuptorul preincalzit.
- Coace prajitura la foc mic (150-160 grade) pana ce bezeaua devine aurie.
Serveste …calda sau rece :))
Facebook: Retete Papa Bun
Instagram: retetepapabun.ro
There is no ads to display, Please add some
Ce imi plac mie aceste prajituri. O duminica frumoasa…
Multumesc Rocs! >:d<
Buna!Este superbuna am facut o de cateva ori dar si cu caise sau alte fructe. Intrebarea mea este daca se pot congela prune pt acest tip de prajituri fara adaos de zahar ,pur si simplu asa cum sunt.
Ma bucur mult ca v-a placut!
Eu parca n-as risca cu fructe congelate, lasa mai multa zeama si…sa nu strice totul 🙂
Vara o recomand cu toate fructele, iar iarna cu bucatele de mere, nuci, struguri, pere…