Prajitura cu prune si bezea - Rețete Papa Bun

Prajitura cu prune si bezea

1.56KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Nu exista prajitura de toamna mai simpla si mai buna!

Cred ca maxim 15 minute mi-a luat s-o prepar.

Am mancat si calda si rece, i-o bunatate! Atat de frumos se completeaza staturile – fraged, dulce-acrisor, crocant.

prajitura-cu-prune[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 140 gr unt
  • 4 oua
  • 150 gr zahar + 6 linguri
  • 3 linguri nuca macinata
  • 250 gr faina
  • un plic praf copt
  • coaja rasa lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • 800 gr prune
  • un vf cutit sare

[/ingredients]

DSC_1192a[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.
  2. Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.
  3. Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.
  4. Omogenizeaza.
  5. Unge o tava de 22/26 cm cu unt si distribuie compozitia cu lingura.
  6. Cu mana usor umeda niveleaza-o in mod egal peste tot.
  7. Spala prunele, scurge-le bine si scoate-le samburii.
  8. Rupe-le in doua si aseaza-le peste prajitura cu coaja in jos.
  9. Presara peste ele nuca macinata.
  10. Mixeaza spuma albusurile cu un vf cutit sare, zaharul vanilat, si adauga treptat cele 6 linguri zahar ramase.
  11. Nu te opri pana ce zaharul nu e topit complet si compozitia formeaza tepi la atingere.
  12. Pune, lingura cu lingura, peste prune, niveleaza, formeaza tepi cu lingura si da tava in cuptorul preincalzit. Coace prajitura la foc mic (150-160 grade) pana ce bezeaua devine aurie.
  13. Serveste …calda sau rece :))

[/preparare]

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

4 comentarii

Lasă un răspuns