Nu exista prajitura de toamna mai simpla si mai buna!
Cred ca maxim 15 minute mi-a luat s-o prepar.
Am mancat si calda si rece, i-o bunatate! Atat de frumos se completeaza staturile – fraged, dulce-acrisor, crocant.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 140 gr unt
- 4 oua
- 150 gr zahar + 6 linguri
- 3 linguri nuca macinata
- 250 gr faina
- un plic praf copt
- coaja rasa lamaie
- un plic zahar vanilat
- 800 gr prune
- un vf cutit sare
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
- Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.
- Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.
- Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.
- Omogenizeaza.
- Unge o tava de 22/26 cm cu unt si distribuie compozitia cu lingura.
- Cu mana usor umeda niveleaza-o in mod egal peste tot.
- Spala prunele, scurge-le bine si scoate-le samburii.
- Rupe-le in doua si aseaza-le peste prajitura cu coaja in jos.
- Presara peste ele nuca macinata.
- Mixeaza spuma albusurile cu un vf cutit sare, zaharul vanilat, si adauga treptat cele 6 linguri zahar ramase.
- Nu te opri pana ce zaharul nu e topit complet si compozitia formeaza tepi la atingere.
- Pune, lingura cu lingura, peste prune, niveleaza, formeaza tepi cu lingura si da tava in cuptorul preincalzit. Coace prajitura la foc mic (150-160 grade) pana ce bezeaua devine aurie.
- Serveste …calda sau rece :))
[/preparare]
Te-ar putea interesa
Ce imi plac mie aceste prajituri. O duminica frumoasa…
Multumesc Rocs! >:d<