Orez cu legume la cuptor

253Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

N-o sa va spun ca acest orez cu legume la cuptor este la fel de bun pregatit de post ca si cel cu unt si parmezan, ca n-are cum si probabil nici nu va asteptati la asta :), dar va pot spune ca poate fi adaptat in perioada postului reusind astfel sa diversificam meniul si sa punem pe masa o garnitura buna si sanatoasa.

 

orez cu legume la cuptor-2

Ingrediente orez cu legume la cuptor

  • 300 g amestec de legume – fierte, congelate sau proaspete, cum aveti la indemana; amestecul poate fi cu orice va place voua, broccoli, radacinoase albe, mazare, morcov, praz, ardei, pastai
  • 200 g orez Scotti bun la toate
  • 30 ml ulei de masline
  • 50 g unt (in post nu-l folosim)
  • o lingurita vegeta de casa (sau cumparata, daca folositi)
  • 1/2 lingurita sare
  • 550-600 ml apa
  • un varf cutit sofran – eu am pus, dar e optional si il puteti inlocui cu tumeric sau curcuma
  • 2 linguri  parmezan ras (la fel, doar daca nu e post) – puteti inlocui cu o varianta de branza de post

orez cu legume la cuptor-1

loading...

Mod de preparare orez cu legume la cuptor

Incingem intr-o tigaie uleiul de masline impreuna cu untul.

Plonjam amestecul de legume si calim pentru 2 minute daca legumele sunt fierte, iar daca sunt proaspete  le punem treptat, cele tari intai, calim 2-3 minute, apoi adaugam restul si lasam in toal 5 minute, amestecand cand si cand.

Adaugam apa si o lingurita de vegeta, plus sarea.

Daca legumele sunt fierte punem 500 ml apa lasam doar pana da in clocot, daca sunt proaspete punem 550 ml apa lasam sa fiarba pentru 5 minute, pana se inmoaie usor.

Intr-un vas termorezistent punem orezul si-l spalam bine.

Dupa ce am pregatit legumele le turnam cu tot cu apa fierbinte peste orez, punem capac peste vas si introducem la cuptor, la 200 grade, pe treapta din mijloc, pentru 30-35 minute.

Inainte cu 10 minute tragem cu grija vasul afara, amestecam usor si apoi il bagam inapoi pana expira timpul setat. Tot acum gustati si vedeti daca mai e necesar sa-l lasati 10 sau 15 minute.

Scoatem din cuptor, punem parmezanul, amestecam cu ajutorul a doua furculite si mai lasam pentru 10 minute sub capac (nu la cuptor), apoi servim. Cand nu e post, alaturi de carne, in post doar cu salata sau muraturi.

orez cu legume

orez cu legume la cuptor-3

Ma gasesti si pe facebook – Retete papa bun

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns