E primul post in care incerc mai multe feluri de retete de chiftelute.
Dupa cele manastiresti, au urmat astea.
Mi-au placut foarte mult! Mai mult decat celelalte. Am mancat prima tigaie singura, cat erau calde.
Daca le-as repeta as dubla cantitatile.
Ingrediente reteta Chiftelute de post
- o conserva naut fiert
- 3 linguri mazare fiarta
- 3 linguri boabe de porumb fiert
- 1/2 ceapa rosie
- 2 cartofi
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 1/4 lingurita tumeric
- 1/4 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita usturoi granulat sau un catel de usturoi
- 2-3 linguri faina + faina pentru modelat
- ulei pentru prajit
Mod de preparare reteta Chiftelute de post
Fierbeti cartofii in coaja.
Cand s-au racit ii curatati si-i taiati cuburi.
Ii puneti intr-un bol impreuna cu nautul scurs bine, 2 linguri porumb, 2 linguri mazare, ceapa si condimentele.
Fie bagati blenderul si pasati, fie le treceti pe toate prin masina de carne.
Cand totul e omogen adaugati si porumbul si mazarea ramase intregi, patrunjelul verde tocat marunt, plus faina si omogenizati cu mana. Potriviti gustul de sare.
Compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu a chiftelutelor cu carne, sa fie usor de modelat.
Presarati faina pe blatul de lucru si formati bilute din compozitie, pe care le tavaliti prin faina.
Nota
- Nu puneti toate chiftelele la prajit, modelati una singura si daca se comporta ok continuati cu restul, daca se desface folositi faina suficienta cat sa lege bine compozitia. La chiftelele cu carne, oul face toata treaba, aici lipsind, nu riscati sa le imprastiati in tigaie. Depinde de cat de apoase au fost legumele
Incingeti ulei in tigaie si puneti chiftelutele. Eu nu le-am invartit, am miscat doar tigaia, astfel incat sa se roteasca pe toate partile.
Le scoateti intr-un bol in care ati pus servetele.
Pofta buna!
Reteta in imagini – Chiftelute de post
Dacă ar fi să schimb ceva la ele, ori mai bine spus, să înlocuiesc ceva, aș pune un pic de praz în locul cepei și, clar, nu praf de usturoi, grăunți sau și mai bine, usturoi verde dacă există.
Nu-i rau nici ce zici tu.
De fapt, cand a fost ca sa mai fie si acum? :))
Normal că-s imbatabil când vine vorba de dat sfaturi, se pliază perfect asta cu modestia mea. :)))
:)))))))
Am incercat si eu chiftelute din naut, dar am pus naut, morcov, oua, usturoi, seminte de in si ceva condimente. Desigur nu ierau de post. Combinatia ta este interesanta.
Le-am mancat singura pe toate :))))
Ai mei nu tin post (nu mai tin, copiii au tinut) asa ca …mie-mi era foame :))
eu am urmat instructiunile cu exceptia nautului am pus linte verde , aveam o conserva. Mi se par foarte bune. Multumesc de idee
Cu drag! Ma bucur c-a iesit ceva bun! <3