Trebuia sa va scriu azi reteta pentru Cea mai buna prajitura Raffaello, pentru a va da posibilitatea s-o pregatiti pentru revelion. Aveti idee cat de laudata a fost si cat de buna este? Este dulce, la fel ca renumitele bomboane, este o combinatie intre crocant si cremos si are o aroma atat de fina, de bezea, cocos, lapte praf si ciocolata alba! Se topeste in gura! Eu am mai facut prajituri de genul, dar niciuna atat de buna si a carei gust sa aduca atat de mult cu gustul bomboanelor. Dintre toate deserturile pregatite pentru Craciun, asta s-a terminat prima! Desi nu a fost mica tava ci a fost de 23×35 cm. Niciun coltisor n-a ramas nemancat! Bineinteles, o sa iti placa doar daca preferi bezeaua si prajiturile dulci, asa cum preferam noi. Nu este deloc greu de facut!
Pentru Cea mai buna prajitura Raffaello Vor fi necesare 3 foi de bezea.
Pentru fiecare foaie ai nevoie de
- 4 albusuri
- 100 g nuca de cocos
- 200 g zahar
- putina sare
Pentru crema de ciocolata alba
- 500 g ciocolata alba
- 400 ml smantana pentru frisca (Pilos folosesc eu)
- 3 linguri cu varf lapte praf Raraul
In plus – nuca de cocos pentru presarat deasupra
Preparare Cea mai buna prajitura Raffaello
Preincalzeste cuptorul la 185 grade.
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu putina sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana cand obtii o bezea ferma, lucioasa (aprox 7-8 minute)
Adauga nuca de cocos si mai mixeaza usor, doar 20-30 secunde, pana la omogenizare.
Tapeteaza tava cu hartie de copt. Unge hartia foarte putin cu unt moale (foaia va fi crocanta si o vei desprinde foarte usor).
Toarna compozitia cu cocos si niveleaza. Introdu tava pe treapta 2 si coace pana cand foaia se rumeneste usor si devine crocanta la suprafata – 22 – 25 minute.
Scoate, lasa la racit si pregateste identic si celelalte 2 foi.
Lasa-le pe hartia de copt pana la asamblare.
Pregateste crema de ciocolata alba
Intr-o cratita larga, toarna smantana si pune cratita pe foc. Lasa doar pana cand continutul ajunge la punctul de fierbere, fara insa a da in clocot. Opreste focul si pune ciocolata pe care in prealabil o rupi in bucatele.
Lasi 2 minute, apoi amesteci usor pana cand totul devine omogen si ciocolata s-a topit in frisca fierbinte. Doar daca e cazul si nu se topeste complet, o mai poti pune pe baie de abur sau cateva secunde in cuptorul cu microunde.
Lasi sa se raceasca complet, transferi intr-un bol, acoperi si dai la frigider pentru cateva ore. Cred ca 4-5 ore am lasat-o eu.
Scoti apoi bolul, introduci paletele mixerului si mixezi pentru 2-3 minute, pui si laptele praf si mixezi atat cat e necesar, pana cand crema capata consistenta. E absolut delicioasa! Cu mare greu te poti opri sa n-o mananci direct din bol!
Asamblare Cea mai buna prajitura Raffaello
Pregatesti o tava mare si pui o foaie de bezea cu cocos, de pe care desprinzi usor hartia de copt.
Intinzi 1/3 din crema. Pui apoi a doua foaie, crema si a treia foaie. Intinzi crema ramasa si presari nuca de cocos.
Acoperi cu folie alimentara si o dai la loc racoros (nu la frigider) peste noapte.
Portionezi prajitura cu un cutit lung si subtire, pe care cand si cand il stergi cu o laveta umeda.
Pe facebook ne vedem la – Retete papa bun