Perisoare in sos de smantana - Reteta simpla | Rețete Papa Bun

mnb

Perisoare in sos de smantana

5.77KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cand pregatesc o reteta buna de mancare, uneori scriu reteta chiar si pentru mine :)), asa ca-ntr-un caiet de viitor, sa stiu ce sa mai gatesc cand sunt in pana de inspiratie.  Asa se intampla si cu aceste delicioase perisoare in sos de smantana. Mi-a placut mult sa le pregatesc. Reteta e simpla, fara prajeli si a fost primita extrem de bine de toata familia, asa ca – s-o arhivam! 😉

perisoare.in.sos.de.smantana.1

Ingrediente perisoare in sos de smantana
Pentru perisoare
  • 600-700 g carne tocata (porc, pui, amestec, ce aveti prin casa)
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • marar
Pentru sosul de smantana
  • 50 g unt
  • o lingura cu varf faina
  • o lingurita mustar
  • 400 ml supa de carne (din supa in care fierbeti perisoarele)
  • 150-200 ml smantana de gatit cu 32% grasime
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • marar

perisoare.in.sos.de.smantana.2

Cum se face? Foarte simplu!
  • Pui la foc intr-o cratita la fiert 1 l de apa.
  • Intr-un bol amesteci bine cu mana carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs, oul, sare si piper dupa gust si marar tocat.
  • Formezi cu mana bilute din carne rotunde (eu am facut 25 buc) pe care le pui usor in apa care fierbe (dai focul la mic).
  • Le lasi sa fiarba 25-30 min.
  • Intre timp, intr-o tigaie cu fund gros, topesti untul.
  • Pui faina si omogenizezi pana obtii o pasta fina.
  • Scoti perisoarele din supa si strecori supa.
  • Incepi sa adaugi, putin cate putin, supa strecurata de la perisoare, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase.
  • Incorporezi toata supa, treptat, si fierbi 5 minute, apoi adaugi perisoarele, smantana, mustarul si usturoiul pisat.
  • Potrivesti gustul de sare si piper. Nu pune multa sare deoarece mararul accentueaza gustul sarat.
  • Lasi la foc mic 5-10 minute, opresti focul si incorporezi marar verde, tocat.

Noi am servit perisoarele cu piure.

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

perisoare.in.sos.de.smantana.3

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns