Am mancat intr-o vizita o prajitura cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea.
Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉
Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la DIVA in bucatarie, insa cum nu a vrut nimeni sa imi sparga nuci :)) am folosit nuca de cocos, dar, cu siguranta voi pregati si varianta cu nuca.
Elementul surpriza al retetei il constituie glazura pregatita cu banuti de ciocolata de la Green Sugar, deliciosii banuti fara zahar pe care-i poti consuma chiar si in diete!
Ingrediente prajitura cu morcov :
Pentru blat
Masurate toate cu o cana de 250 ml
o cana faina
2/3 cana indulcitor 100% natural Green sugar (sau o cana zahar)
1 lingurita scortisoara
o mana buna stafide
o mana merisoare
1 plic zahar vanilat – optional
3 morcovi medii rasi (200 g)
coaja rasa de la 1 portocala
1 plic praf de copt
1/4 lingurita otet
o cana nuca de cocos
100 ml ulei
200 ml apa minerala
Glazura
100 g Banuți din ciocolata amăruie 50%, cu Green Sugar
o lingura si 1/2 ulei de cocos
Mod de preparare prajitura cu morcov
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina, putina sare, praful de copt, scortisoara, indulcitorul si coaja rasa de portocala) iar in altul cele umede (otet, ulei, apa minerala), lasand pentru final morcovul si nuca (de cocos sau nuca usor prajitra, depinde ce folosim).
Dupa ce punem amestecul lichid peste cel uscat, omogenizam.
Adaugam morcovul si nuca si amestecam bine.
Pregatim o tava de 22/22 cm, o ungem cu ulei, punem hartie pentru copt pe fundul ei si turnam compozitia.
Nivelam si coacem blatul la 175-180 grade, in cuptorul electric pe treapta a doua, pentru 45-50 minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca bine.
Intr-o craticioara punem 100 g banuti de ciocolata si o lingura si 1/2 ulei de cocos.
Lasam cratita la foc mic-mic pana cand obtinem o glazura omogena pe care, usor calduta, o turnam peste prajitura si apoi nivelam.
Dam prajitura cu morcov la rece pentu o ora, apoi o portionam.
RETETA IN IMAGINI