Prajitura cu crema caramel

268Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end!

Asa-i ca suna bine?

Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :))

Loading...

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Blat
  • 7-8 oua (depinde cat sunt de mari)
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf faina
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 1/2 plic praf de copt
  • un vf. cutit sare
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Daca preferati blatul maro, adaugati cacao neagra

  • Crema
  • 200 g unt (unt bun, sa nu se taie 🙂 )
  • 100 ml lapte condensat
  • 200 g lapte condensat caramelizat
  • 100 ml frisca lichida (optional)
  • Decor
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana fermentata pentru gatit
  • o lingura-doua de zahar
  • 0 lingurita zeama de lamaie

[/ingredients]

Eu am facut prajitura asta in maxim 2 ore, dar voua nu va recomand asa :))) Fiti cumpatati, taiati blatul abia dupa cateva ore, lasati-o cateva ore la rece, fiti rabdatori, nu ca mine :))

Blat Prajitura cu crema caramel
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare, apoi adauga, treptat, zaharul.

Amesteca galbenusurile cu apa si uleiul si adauga-le peste albusurile mixate.

Adauga si faina cernuta impreuna cu amidonul si praful de copt.

Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, pana ce toata compozitia e omogena si aerata.

Pregateste o tava de 20/30 cm, tapetata cu hartie pentru copt, si toarna compozitia.

Niveleaza si da la cuptor, la foc mic spre mediu, pana ce se aureste frumos si trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit pentru cateva ore (poti face blatul si cu o zi inainte) apoi cu un cutit lung, zimtat, sau cu o ustensila speciala, taie blatul in 3 felii.

Crema Prajiturii cu crema caramel se pregateste foaaaarte usor.

Am mixat spuma untul apoi am adaugat laptele condensat si laptele condensat caramelizat si-am mixat in continuare. Crema a capatat consistenta si-a devenit ferma si pufoasa.

Am simtit eu nevoia s-adaug si 100 ml frisca dar…nu e neaparat 🙂

Da crema la rece pentru 30 minute.

Aseaza prima felie de blat, intinde 1/2 din crema, aseaza a doua felie si intinde crema ramasa.

Aseaza a treia felie de blat apoi intinde frisca batuta obtinuta prin mixarea ingredientelor pentru decor.

Da prajitura cu crema caramel la frigider pentru cateva ore apoi portioneaz-o.

Loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns